Ποια οργάνωση κρύβεται πίσω από την επίθεση στον εφοπλιστή Ν.Τσάκο

Σύμφωνα με αξιωματούχους της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, «ένας φίλος από τα παλιά» που έχει αρκετό καιρό να χτυπήσει, κρύβεται πίσω από τη βομβιστική επίθεση, έξω από την οικία του Νίκου Τσάκου. Ωστόσο δεν αποκλείουν και το γεγονός πως την ευθύνη της επίθεσης ίσως να την αναλάβουν και με «νέο όνομα», ενώ τα ευρήματα της συνδεσμολογίας από τον εκρηκτικό μηχανισμό παραπέμπουν σε παλαιότερες «μεθόδους».

Ο εκρηκτικός μηχανισμός που εξερράγη στο σπίτι του εφοπλιστή, φαίνεται πως ήταν μέσα σε μεταλλικό φορέα και αποτελούταν από … μηχανικό μεταλλικό χρονοδιακόπτη, που μπορεί να προέρχεται από

κουζίνα, … μηχανισμό αυτόματου ποτίσματος, συστοιχία μπαταριών των 9 και 1,5 V, ενώ ακαθόριστο είναι ακόμη το είδος του πυροκροτητή, αν ήταν δηλαδή κοινός ή αντίσταση λαμπτήρα πυράκτωσης. Οι ίδιοι αξιωματικοί αλλά και στελέχη του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) φαίνεται πως αποκλείουν την περίπτωση να πρόκειται για τους βομβιστές του εμπορικού κέντρου The Mall, βάσει των ευρημάτων που έχουν έως αυτή τη στιγμή. Επειδή η βόμβα ήταν τοποθετημένη μέσα σε μία μαύρη τσάντα πλάτης μάρκας POLO, και κρεμασμένη στα κάγκελα του περίβολου του σπιτιού δεν άφησε κρατήρα και εύκολα ανιχνεύσιμα υπολείμματα της εκρηκτικής ύλης, το είδος της οποίας θα προκύψει τις επόμενες ημέρες από το Γενικό Χημείο του Κράτους. Σύμφωνα με τους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής, δεν υπάρχουν μάρτυρες προς το παρόν, ενώ και οι κάμερες φαίνεται να είναι «τυφλές» στο σημείο τοποθέτησης της βόμβας. Θα γίνουν έρευνες για τον εντοπισμό οπτικού υλικού από άλλες κάμερες ασφαλείας της περιοχής.

Ένα ύποπτο μέλος της ΛΕΔ, είχε στενές επαφές με τον καταζητούμενο 35χρονο αντιεξουσιαστή για το «κινητό οπλοστάσιο», που ανακαλύφθηκε πρόσφατα μέσα σε νοικιασμένο αυτοκίνητο στα Εξάρχεια. Οι τότε επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας θεωρούσαν πιθανή και τη δική του ανάμειξη με τη δράση της οργάνωσης και των ομάδων που πιθανολογείται ότι τη διαδέχτηκαν. Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας αναμένουν την προκήρυξη ανάληψης ευθύνης προκειμένου να εξάγουν περισσότερα συμπεράσματα.

Σημειώνεται ότι θεωρητικά «ενεργή» είναι και η οργάνωση «6η Δεκέμβρη», η οποία χρησιμοποιεί ως ονομασία της την ημερομηνία δολοφονίας του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου. Έχει χτυπήσει με βόμβα τη Γενική Γραμματεία Τύπου στις 15 Ιανουαρίου 2010, ενώ στις 21 Δεκεμβρίου 2008 είχε ταχυδρομήσει σφαίρες σε έναν δικηγόρο και έναν δημοσιογράφο. Ανέλαβε με 12σέλιδη προκήρυξή της που απέστειλε στη εφημερίδα «Το Ποντίκι» την ευθύνη για τη βόμβα που τοποθετήθηκε, αλλά δεν εξερράγη, στην Εφορία του Νέου Κόσμου στις 23 Μαρτίου 2011. Εξίσου, «υπαρκτή» είναι και η «Λαϊκή Θέληση» που ξεκίνησε τη δράση της το καλοκαίρι του 2004, με βόμβα στα δικαστήρια Λάρισας εν όψει μεταγωγής μελών της 17Ν.

Keywords
Τυχαία Θέματα