ΠΟΕ-ΟΤΑ αντεπιτίθονται σε Μανιτάκη

Απάντηση στις σκληρές δηλώσεις του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη και στις προειδοποιήσεις για υπαγωγή των υπαλλήλων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με σχέση αορίστου χρόνου στο καθεστώς διαθεσιμότητας, έδωσαν σήμερα σε ανάλογο ύφος  η   Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους δήμους (ΠΟΕ-ΟΤΑ).

«Όποιος ακουμπήσει τον μισθό των εργαζομένων ΔΕ διοικητικού ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου εκτός των άλλων θα αντιμετωπίσει και τη νομική διαδικασία, περί μη καταβολής δεδουλευμένων» ήταν η απάντηση των εργαζομένων ενώ παράλληλα χαρακτήρισαν «αστεία» την ανακοίνωση

του υπουργού για περικοπή μισθών αναφέροντας ότι οι δημοτικοί υπάλληλοι, κατά πλειοψηφία, δεν πληρώνονται μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών αλλά απευθείας από τους δήμους.

Δύσκολη πλέον χαρακτηρίζεται η θέση του υπουργείου αφού για να εκδοθούν οι διαπιστωτικές πράξεις υπαγωγής σε διαθεσιμότητα πρέπει να δοθούν οι λίστες με τα στοιχεία υπογεγραμμένες από τους δημάρχους.

Πιθανή μάλιστα είναι η ενδεχόμενη προώθηση  νομοθετικής ρύθμισης από την κυβέρνηση ώστε να μην απαιτηθούν οι υπογραφές.Tweet

Keywords
Τυχαία Θέματα