ΠΑΣΟΚ: Ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές της διαπραγμάτευσης

Σε συνεχή επαφή βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, ώστε να υπάρξει κοινή αξιολόγηση της κατάστασης. Πηγές από τους κύκλους του ΠΑΣΟΚ επισημαίνουν ωστόσο ότι ο Πρόεδρος Ευάγγελος Βενιζέλος έχει ξεκαθαρίσει τη γραμμή τις

τέσσερις κόκκινες γραμμές:

1. Όχι νέα δημοσιονομικά μέτρα με περικοπή μισθών και συντάξεων
2. Ρύθμιση για τον Ενιαίο φόρο ακινήτων αποδεκτή από τις Κ.Ο. των δύο κομμάτων
3. Προστασία πρώτης κατοικίας του φτωχού και μεσαίου νοικοκυριού
4. Όχι ομαδικές απολύσεις

Οι τέσσερις αυτές κόκκινες γραμμές συνιστούν θεμελιώδη θέση της κυβερνητικής πολιτικής αφενός γιατί στέλνει στην ελληνική κοινωνία μήνυμα σταθερότητας και προοπτικής εξόδου από τη δύσκολη περίοδο των θυσιών που έχουν ταυτιστεί στη συνείδηση των πολιτών με το μνημόνιο, υποστηρίζεται.

Ο κ. Βενιζέλος πραγματοποιεί κύκλο επαφών με ευρωπαϊκά Σοσιαλιστικά κόμματα που μετέχουν στις κυβερνήσεις των κρατών μελών της ευρωζώνης. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται και οι επαφές του με την ηγεσία του SPD που θα μετάσχει στη νέα γερμανική κυβέρνηση. Τέτοιες επαφές έγιναν και πριν το ταξίδι του Πρωθυπουργού στο Βερολίνο και τη συνάντηση του με την κα Μέρκελ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε φιλική συνομιλία στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών με τον παλιό γνώριμο του Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ολι Ρεν με αντικείμενο την πορεία του ισχύοντος δεύτερου ελληνικού προγράμματος στη διαμόρφωση του οποίου πρωταγωνίστησαν οι κκ. Βενιζέλος και Ρεν.

The post ΠΑΣΟΚ: Ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές της διαπραγμάτευσης appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα