Κοινωνική Συμφωνία: Η κυβέρνηση παραβλέπει την ύφεση, την ανεργία και την φτωχοποίηση

Ανακοίνωση για τον προϋπολογισμό του 2014 εκδόθηκε από το Γραφείο Τύπου της «Κοινωνικής Συμφωνίας», αναφέροντας ότι η κυβέρνηση παραβλέπει «πλήρως τη συνεχιζόμενη ύφεση, την αυξανόμενη ανεργία» που είναι αποτελέσματα της πολιτικής του Μνημονίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

Με αβάσιμες παραδοχές, η δικομματική κυβέρνηση εμφανίζει το 2014 ως έτος «πλεονασμάτων και ανάπτυξης», παραβλέποντας πλήρως τη συνεχιζόμενη ύφεση, την αυξανόμενη ανεργία και την προϊούσα φτωχοποίηση στην οποία οδηγεί η πολιτική του

Μνημονίου ολοένα και μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού.

Με τη συμβολή της εγχώριας ζήτησης στο ΑΕΠ να παραμένει αρνητική και για το 2014, ο Προϋπολογισμός προβλέπει αύξηση των επενδύσεων κατά 5,3% (!) Η πρόβλεψη αυτή είναι εξωπραγματική όσο συνεχίζεται η πολιτική της βίαιης λιτότητας, η ασφυκτική έλλειψη ρευστότητας από τις τράπεζες, η αβεβαιότητα που προκαλεί η μη-βιωσιμότητα του χρέους, οι συνεχείς αλλαγές στο φορολογικό σύστημα, οι δαιδαλώδεις διαδικασίες αδειοδότησης και λειτουργίας επιχειρήσεων και οι μεγάλες καθυστερήσεις στην εκδίκαση υποθέσεων στα δικαστήρια.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες , οι εγχώριες επιχειρήσεις όχι μόνο παραγωγικές επενδύσεις αδυνατούν να πραγματοποιήσουν, αλλά μόλις και μετά βίας προσπαθούν να κρατηθούν ζωντανές.

Όσο για το πολυδιαφημισμένο «πρωτογενές πλεόνασμα», πίσω από τις προσθαφαιρέσεις του οικονομικού επιτελείο κρύβεται η άγρια φοροεπιδρομή στα νοικοκυριά, οι απολύσεις στο δημόσιο, οι οριζόντιες περικοπές στις δαπάνες για υγεία, παιδεία και κοινωνική ασφάλιση, αλλά και οι ανεξόφλητες ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του δημοσίου προς τρίτους που ξεπερνούν τα 6 δισ. ευρώ.

Η εικονική αυτή πραγματικότητα που παρουσιάζει η κυβέρνηση, δυστυχώς θα μεταφραστεί γρήγορα ή αργά σε νέα μέτρα για τα χαμηλά και μεσαία στρώματα με το προκάλυμμα, ενδεχομένως, των δήθεν διαρθρωτικών αλλαγών.

The post Κοινωνική Συμφωνία: Η κυβέρνηση παραβλέπει την ύφεση, την ανεργία και την φτωχοποίηση appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα