Κινδυνεύει να χαθεί το εξάμηνο στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου λόγω έλλειψης διδασκόντων

Εδώ και τρεις μήνες έχει να πραγματοποιηθεί μεγάλος αριθμός μαθημάτων και ωρών πρακτικής άσκησης στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, όπου υπάρχει μεγάλη έλλειψη διδακτικού και επιστημονικού προσωπικού.

Μάλιστα, όπως επισημαίνουν οι πρυτανικές αρχές, αν δεν γίνει άμεσα πρόσληψη μελών ΔΕΠ και έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού, υπάρχει κίνδυνος απώλειας του εξαμήνου ή ακόμα και του έτους, αφού δεν θα έχει ολοκληρωθεί ένας σημαντικός αριθμός υποχρεωτικών μαθημάτων των προπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών.

Σύμφωνα με ΦΕΚ

που εκδόθηκε τον Αύγουστο, θα έπρεπε να έχουν διοριστεί στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου 21 μέλη ΔΕΠ, όμως εκκρεμεί εδώ και τέσσερις μήνες η έκδοση του ονομαστικού διορισμού των μελών, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 42 προπτυχιακά μαθήματα να βρίσκονται στον αέρα.

Παράλληλα, εκκρεμεί και η κοινή υπουργική απόφαση για την πρόσληψη έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού, που αποτελεί πλέον την πλειονότητα των διδασκόντων.

The post Κινδυνεύει να χαθεί το εξάμηνο στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου λόγω έλλειψης διδασκόντων appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα