ΠΑΣΟΚ: Ο Σαμαράς την Τετάρτη θα φέρει νέα πρόταση για την ΕΡΤ-Αλλιώς αναλαμβάνει την ευθύνη νέας κρίσης

O εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης, μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση η οποία εκπέμπει μέσω EBU στο διαδίκτυο, τόνισε πως η πρόταση του Πρωθυπουργού για τη νέα ΕΡΤ απορρίφθηκε στη χθεσινή σύσκεψη και οι Βενιζέλος-Κουβέλης αναμένουν την Τετάρτη

μια νέα πρόταση.

Ο κ. Καρύδης είπε συγκεκριμένα, «Μόνο αν ισχύσει το παλιό καθεστώς στην ΕΡΤ, η λειτουργία της με όλο το προσωπικό της μπορούμε να συζητήσουμε. Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας να δώσει εντολή να λειτουργήσει άμεσα το κρατικό κανάλι. Αλλιώς αναλαμβάνουν την ευθύνη μιας νέας κρίσης».

Ενώ πρόσθεσε, «Κανείς δεν μπορεί να δεχθεί αυτή την αυταρχική συμπεριφορά. Οι κκ. Βενιζέλος και Κουβέλης το είπαν καθαρά, δεν δεχόμαστε άλλη λύση. Είμαστε βέβαια υπέρ της αναδιάρθρωσης, πρέπει να δημιουργηθεί ένα νέο κανάλι υψηλών προδιαγραφών. Ο κ. Σαμαράς μόλις κατάλαβε χθες ότι αυτά που λέει δεν μπορούν να εφαρμοστούν είπε ότι αύριο, Τετάρτη, θα φέρει νέα πρόταση. Πρέπει να πάμε στη Βουλή να λυθεί το θέμα της ΕΡΤ, να πάψει να εκτίθεται η χώρα διεθνώς και να πλήττεται η δημοκρατίας μας».

Στο ΠΑΣΟΚ επικρατεί αναβρασμός και επίκειται κοινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας και του πολιτικού συμβουλίου προκειμένου να προσδιοριστεί η στάση του κόμματος ενόψει των εξελίξεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα