''yes, we can''...

20:50 27/3/2014 - Πηγή: Fimotro
Μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πάπα Φραγκίσκο, ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, συνομίλησε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Τζόρτζο Ναπολιτάνο,...
και τον Ιταλό πρωθυπουργό, Ματέο Ρέντζι, με τον οποίο πραγματοποίησε κοινή συνέντευξη Τύπου.
«Είναι μεγάλη μου χαρά να υποδέχομαι τον πρόεδρο Ομπάμα. Πιστεύω ότι ο σημερινός διάλογος επιβεβαιώνει μία σημαντική φιλία και μία ισχυρή συνεργασία με τη χώρα μας. Ο ρόλος των ΗΠΑ και της Ευρώπης, των ΗΠΑ και της Ιταλίας, είναι
σημείο αναφοράς στην υπεράσπιση των αξιών και των κοινών ιδανικών», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός για τον πρόεδρο των ΗΠΑ.
Μάλιστα, ο Ματέο Ρέντζι δανείστηκε το σλόγκαν του Αμερικανού προέδρου κατά τη διάρκεια της προεκλογικής καμπάνιας του λέγοντας: «Στον πρόεδρο Ομπάμα θα ήθελα να πω, ότι το μήνυμά του “yes, we can” σήμερα ισχύει και για την Ιταλία, όπου επιτέλους μπορούμε να πούμε ότι είναι δυνατό να αλλάξουν τα πράγματα».
Πρόσθεσε, δε, ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ αποτελεί «πηγή έμπνευσης» και «παράδειγμα προς μίμηση».
Η φρεσκάδα του νέου Ιταλού πρωθυπουργού γοήτευσε τον Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος δήλωσε πως τον «εξέπληξε η ενέργεια και το όραμα του Ματέο», γεγονός που χαρακτήρισε θετικό στοιχείο για την Ιταλία αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη.
Πρόσθεσε, μάλιστα, πως έχει εμπιστοσύνη στις μεταρρυθμίσεις του νέου πρωθυπουργού της Ιταλίας και τόνισε ότι ο Ρέντζι «ξέρει πώς να πάει μπροστά την Ιταλία».
Νωρίτερα, ο Μπαράκ Ομπάμα συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Τζόρτζο Ναπολιτάνο, τον οποίο εκθείασε λέγοντας πως η Ιταλία είναι τυχερή που έχει έναν τέτοιο ισχυρό πρόεδρο που βοηθά τη χώρα σε δύσκολες στιγμές.
Την ίδια στιγμή, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ουκρανική κρίση αναφέροντας πως εξακολουθεί να ελπίζει ότι η Ρωσία θα «διασχίσει την πόρτα της διπλωματίας και θα συνεργαστεί με όλους για να επιλύσει την κρίση της Ουκρανίας με ειρηνικό τρόπο».
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα