Παπανδρέου: Η Μέρκελ επέβαλε το ΔΝΤ στην Ελλάδα επειδή δεν εμπιστευόταν την Κομισιόν

Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε χθεσινή του ομιλία στο London School of Economics αναφορικά με το παρόν και το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μίλησε εκτός των υπολοίπων σχετικά με την ένταξη της Ελλάδας στον διεθνή μηχανισμό στήριξης.

Ο πρώην πρωθυπουργός επανέλαβε

για μία ακόμα φορά ότι η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ επέβαλε συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης, επειδή «δεν εμπιστευόταν την Κομισιόν για την επίβλεψη της Ελλάδας».

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα των «Νέων», ο πρώην πρωθυπουργός εκτιμά πως μέχρι το 2050, κανένα κράτος-μέλος της Ευρώπης των «28», δεν θα βρίσκεται στο κλαμπ του G20, ενώ πρότεινε την εκλογή του προέδρου της ΕΕ απευθείας από τους πολίτες της.

«Όταν ήμουν πρωθυπουργός και οι αγορές έλεγαν ότι θα πτωχεύσουμε δεν είχα πού να πάω» σημείωσε χαρακτηριστικά. Ερωτηθείς, πάντως, γιατί δεν έκανε δημοψήφισμα το 2010 και επέλεξε το 2011, απάντησε ότι δεν υπήρχε σχετικός νόμος και η χώρα βρισκόταν σε ανάσα δύο ημερών από την χρεωκοπία.

Πηγή Φωτογραφίας: Fosphotos.com / Παναγιώτης Τζάμαρος

The post Παπανδρέου: Η Μέρκελ επέβαλε το ΔΝΤ στην Ελλάδα επειδή δεν εμπιστευόταν την Κομισιόν appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα