Η Σταμάτη έκανε οικονομικές συναλλαγές εκατομμυρίων ευρώ ως σύζυγος… Ζήγρα!

Αίσθηση προκαλούν νέα στοιχεία που έρχονται στο φως και αφορούν τους τραπεζικούς χειρισμούς της Βίκυς Σταμάτη.

Η κ. Σταμάτη εμφανίζεται να είχε απευθείας επαφή με Ελβετούς τραπεζίτες, ενώ σε ορισμένους λογαριασμούς αναφερόταν ως σύζυγος του… Νικολάου Ζήγρα!

Αυτό προέκυψε από την πολύωρη συνεργασία που είχαν οι Έλληνες ανακριτές κ.κ. Γαρβριήλ Μαλλής και Ι. Σταυρόπουλος με τον Ελβετό εισαγγελέα Urs Koehli και και δυο ακόμη εκπροσώπους

των ελβετικών αρχών που βρέθηκαν στην Ελλάδα. Μάλιστα, παρουσία των Ελλήνων ανακριτών οι εκπρόσωποι των Ελβετών έλαβαν κατάθεση από τον Νίκο Ζήγρα, εξάδελφο του καταδικασμένου σε πολυετή κάθειρξη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και δωροδοκία πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου.

Τα χρήματα που βρίσκονται στους λογαριασμούς ανέρχονται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Είναι ενδεικτικό πως μόνο από λογαριασμούς της Morgan Stanley του Νίκου Ζήγρα φέρεται να πέρασαν περί τα 19 εκατ. ευρώ. Ακόμη, από την κατάθεση του Ζήγρα φαίνεται πώς οι ελβετικές αρχές αναφέρονταν σε δεκάδες καταθέσεις, λογαριασμούς και offshore, τις οποίες ο Ζήγρας μάλλον αγνοούσε. Και αυτό διότι έχουν εντοπιστεί νέοι άγνωστοι τραπεζικοί λογαριασμοί, όπως αναφέρει η Ημερησία.

Επιπλέον, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν εντοπιστεί σειρά εγγράφων τα οποία παρουσιάζουν τον Νίκο Ζήγρα είτε ως σύζυγο της Βίκυς Σταμάτη είτε ως πλούσιο βιομήχανο και κροίσο, όπως υποστήριξε ο κ. Γκαρίπης.

Στο πνεύμα αυτό, οι εκπρόσωποι των ελβετικών αρχών ρώτησαν τον κ. Ζήγρα για λογαριασμό στον οποίο φαίνεται ως συνδικαιούχος η… σύζυγός του, Βίκυ Σταμάτη. Απαντώντας ο Νικόλαος Ζήγρας φέρεται να είπε πως όλα έγιναν εν αγνοία του και πως ο Ακης Τσοχατζόπουλος είχε απευθείας επαφή με Ελβετούς τραπεζίτες.

Ενώπιον των Ελβετών εισαγγελέων αναμένεται να βρεθεί σήμερα τόσο ο Άκης Τσοχατζόπουλος όσο και η Βίκυ Σταμάτη.

Στο μεταξύ, μετά και την ανάκριση του Νίκου Ζήγρα, εξάδελφου του καταδικασμένου σε πολυετή κάθειρξη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και δωροδοκία πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, από τους Ελβετούς ανακριτές, «φρένο» φαίνεται πως βάζουν οι Ελβετοί στην προσπάθεια που καταβάλλεται στην Αθήνα από τις δικαστικές αρχές, αλλά και από κάποιους κατηγορουμένους, προκειμένου να επιστραφούν στα ταμεία του ελληνικού Δημοσίου εκατομμύρια ευρώ που βγήκαν εκτός της χώρας και, σύμφωνα με τη Δικαιοσύνη, αποτελούν «μαύρο» χρήμα που καταβλήθηκε ως μίζα σε Έλληνες πολιτικούς και άλλους αξιωματούχους για την υπογραφή συγκεκριμένων εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Όπως έγινε γνωστό από το συνήγορο του Ν. Ζήγρα, κ. Στ. Γκαρίπη, ότι οι Ελβετοί υποστηρίζουν πως οι λογαριασμοί με το μαύρο χρήμα έχουν «παγώσει» στο πλαίσιο εισαγγελικής έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ελβετία. Σύμφωνα μάλιστα με το συνήγορο, μόνη λύση για να κατατεθούν τα χρήματα αυτά στο ελληνικό Δημόσιο είναι ο υπουργός Δικαιοσύνης να υποβάλει αίτημα στον Ελβετό ομόλογό του. Μόνο έτσι και εφόσον αποδειχθεί ότι οι ελληνικές δικαστικές αρχές συνδράμουν τις ελβετικές και συνεργάζονται μαζί τους, τότε Ελλάδα και Ελβετία θα μοιραστούν τα χρήματα.

Πηγή φωτογραφίας:Fosphotos.com/Παναγιώτης Τζάμαρος

The post Η Σταμάτη έκανε οικονομικές συναλλαγές εκατομμυρίων ευρώ ως σύζυγος… Ζήγρα! appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα