Ουκρανία: Ελεύθεροι οι παρατηρητές του ΟΑΣΕ – Συνεχίζονται οι στρατιωτικές επιχειρήσεις

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν ξένα πρακτορεία ειδήσεων πριν από λίγο απελευθερώθηκαν οι παρατηρητές του ΟΑΣΕ που κρατούνταν από φιλορώσους στην Ουκρανία.

Συνεχίζονταν έως και τα ξημερώματα στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά φιλορώσων αυτονομιστών στη βιομηχανική ανατολική περιφέρεια της χώρας κοντά στην πόλη Κραματόρσκ, ενώ ακόμη συνεχίζεται και η προέλαση των ουκρανικών δυνάμεων στο Σλαβιάνσκ, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσαν οι Αρχές.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Αρσέν

Αβάκοφ οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έθεσαν υπό τον έλεγχό τους πύργο της τηλεόρασης στο Κραματόρσκ, κοντά στο προπύργιο των ανταρτών της Σλαβιάνσκ όπου χθες μαίνονταν σφοδρές μάχες.

Ο Αρσέν Αβάκοφ υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται να σταματήσουν οι επιχειρήσεις του ουκρανικού στρατού κατά της ένοπλης εξέγερσης στην ανατολική Ουκρανία που ξεκίνησε πριν από ένα μήνα.

Ο υπουργός μάλιστα έγραψε χαρακτηριστικά στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook «Η ενεργή φάση της επιχείρησης συνεχίστηκε τα ξημερώματα. Δεν σταματάμε», χωρίς ωστόσο να δώσει περαιτέρω πληροφορίες για θύματα ή ζημιές.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν ότι μάχες διεξάγονταν κοντά στο Κραματόρσκ, επικαλούμενα νοσοκομειακές πηγές που ανέφεραν ότι ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και εννέα τραυματίστηκαν.

Οι εξελίξεις αυτές πραγματοποιήθηκαν έπειτα από τον θάνατο δύο Oυκρανών στρατιωτικών κατά την κατάρριψη δύο στρατιωτικών ελικοπτέρων από ένοπλους αυτονομιστές στο Σλαβιάνσκ και όπως δήλωσαν τρεις μαχητές και δύο πολίτες σκοτώθηκαν επίσης κατά την προέλαση των ουκρανικών δυνάμεων στην πόλη.

Παρόλα αυτά ο απολογισμός φαίνεται να γίνεται ακόμη βαρύτερος μετά τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων χθες κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ φιλορωσικών και φιλοευρωπαϊκών ομάδων στην Οδησσό, ανοίγοντας νέο μέτωπο που έχει χωρίσει τη χώρα.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η τοπική αστυνομία στην Οδησσό, ο αριθμός των νεκρών φτάνει τους 37, εκ των οποίων οι περισσότεροι έχασαν τη ζωή τους όταν το κτίριο των συνδικάτων πυρπολήθηκε, ενώ διακόσιοι άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Παράλληλα, περισσότεροι από 130 άνθρωποι συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση στη νότια πόλη της Οδησσού και όπως δήλωσε ο διοικητής της τοπικής αστυνομίας Πέτρο Λουτσιούκ όσοι κρατούνται θα αντιμετωπίσουν κατηγορίες όπως συμμετοχή σε ταραχές έως και φόνο εκ προ μελέτης για τις χθεσινές οδομαχίες που είχαν ως αποτέλεσμα την πυρπόληση της έδρας των συνδικάτων, ενώ πρόσθεσε ότι η αστυνομία θα κάνει τα πάντα «για την αποφυγή μιας παρόμοιας τραγωδίας στο μέλλον».

The post Ουκρανία: Ελεύθεροι οι παρατηρητές του ΟΑΣΕ – Συνεχίζονται οι στρατιωτικές επιχειρήσεις appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα