Ουκρανία: Εθνικιστές ζητάνε την παραίτηση του υπ. Εσωτερικών (ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ)

Περίπου 1500 ουκρανοί εθνικιστές από το κόμμα «Δεξιός Τομέας» περικύκλωσαν το ουκρανικό κοινοβούλιο στο Κίεβο απαιτώντας την παραίτηση του υπουργού Εσωτερικών, μετά τη δολοφονία του αρχηγού τους Muzychko σε επιχείρηση της αστυνομίας.

Πάνω από 2000 μέλη του ακροδεξιού κόμματος «πλημμύρισαν» την πλατεία μπροστά από το Verkhovna Rada στην ουκρανική πρωτεύουσα το βράδυ της Πέμπτης . Φορώντας μάσκες και κρατώντας ρόπαλα , φώναζαν «Avakov , βγες έξω!» και «Έχετε χάσει την Κριμαία!».

Μέσα από

τα μεγααφωνο, οι ακροδεξιοί ΄φωναζαν: «Περιμένουμε διαπραγματεύσεις από το κοινοβούλιο, από τους βουλευτές, αλλά δεν διαπραγματευόμαστε την παραίτηση του Avakov- Θέλουμενα δικαστεί»

Σύμφωνα με το RIA Novosti, το κτίριο του κοινοβουλίου είναι άδειο, εκτός των φυλάκων.

Ο υπουργός Εσωτερικών Arsen Avakov θεωρείται υπεύθυνος για το θάνατο του Aleksandr Muzychko , ηγέτη του «Δεξιού Τομέα», και γνωστός ως Sashko Bilyi. Ο Muzychko σκοτώθηκε σε μια επιδρομή της αστυνομίας κατά της συμμορίας του στο Rovno , στη δυτική Ουκρανία, την Τρίτη .

Μετά το θάνατο, οι υποστηρικτές του κόμματος απείλησαν τον Avakov με εκδίκηση, αν και δεν διευκρινίζεται τι ακριβώς θα κάνουν.

Εν τω μεταξύ ο υπουργός Εσωτερικών αρνείται να παραδοθεί.

The post Ουκρανία: Εθνικιστές ζητάνε την παραίτηση του υπ. Εσωτερικών (ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ) appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα