Ουκρανία: Επεισόδια ανάμεσα σε φιλορώσους και φιλοευρωπαίους (ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ)

Πέτρες, μπουκάλια και σημαίες πετάνε μεταξύ τους φιλοκυβερνητικοί και αντικυβερνητικοί διαδηλωτές κατά τα επεισόδια μπροστά από το κοινοβούλιο στο Simferopol, την πρωτεύουσα της ανεξάρτητης Κριμαίας , στην Ουκρανία.
Μερικοί κάτοικοι ισχυρίζονται ότι η Κριμαία δεν θα υποκύψει στις αποφάσεις του Κιέβου, ενώ η τοπική μουσουλμανική κοινότητα της Κριμαίας, οι λεγόμενοι τατάροι, εξέφρασαν την υποστήριξή τους απέναντι στη κυβέρνηση.
Οι υποστηρικτές της Ρωσίας φώναζαν «Ρωσία,

Ρωσία» και «Μπερκούτ», το όνομα των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας, που καητηγορούνται ότι βιαιοπράγησαν εναντίον διαδηλωτών στην Πλατεία Ανεξαρτησίας. Από την άλλη, η μουσουλμανική κοινότητα φωνάζει «Ουκρανία, Ουκρανία» και «η Κριμαία δεν είναι Ρωσία». Οι πρώτοι κρατούν ρωσικές σημαίες ενώ οι δεύτεροι ουκρανικές.

Τις δύο αντίπαλες διαδηλώσεις χωρίζει μόνο μία σειρά αστυνομικών.

Η ένταση στην Κριμαία ανεβαίνει συνεχώς μετά την καθαίρεση του φιλορώσου προέδρου της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς την προηγούμενη εβδομάδα.
Στο Κίεβο, εξάλλου, αναμένεται εντός της ημέρας να ανακοινωθεί η σύνθεση της νέας, μεταβατικής κυβέρνησης της χώρας.

The post Ουκρανία: Επεισόδια ανάμεσα σε φιλορώσους και φιλοευρωπαίους (ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ) appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα