Οι πρώτες αντιδράσεις για την υποψηφιότητα Γ. Κουμουτσάκου

Θετικές ήταν οι πρώτες αντιδράσεις που αφορούν στην απόφαση της Ν.Δ. να στηρίξει τον ευρωβουλευτή Γ.Κουμουτσάκο στην περιφέρεια Αττικής χαρακτηρίζοντάς την «εξαιρετική», τόσο από τον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη, όσο και από την βουλευτή της Ν.Δ Φωτεινή Πιπιλή. Αίσθηση ωστόσο προκάλεσε η δήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη της οποίας ο κ. Κουμουτσάκος υπήρξε για χρόνια στενός συνεργάτης.

Mε μήνυμά του στο twitter.

ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, χαρακτήρισε ως «εξαιρετική» την υποψηφιότητα του ευρωβουλευτή της ΝΔ Γ.Κουμουτσάκου. Να σημειωθεί πως ο υπουργός Εσωτερικών μια μέρα νωρίτερα είχε ταχθεί κατά της ενδεχόμενης στήριξης της ΝΔ στον Γιάννη Σγουρό λέγοντας χαρακτηριστικά πως: «Θα περιμένω τι θα αποφασίσει το κόμμα. Θεωρώ ότι η επιλογή Σγουρού είναι ό,τι χειρότερο θα μπορούσε να συμβεί. Δεν έχει πετύχει στο έργο του. Είναι ένας κακός περιφερειάρχης».

Στην υποψηφιότητα Κουμουτσάκου αναφέρθηκε και η βουλευτής της Ν.Δ Φωτεινή Πιπιλή, σε συνέντευξή της σε ραδιοφωνικό σταθμό λέγοντας: « Οφείλω να ομολογήσω δημοσίως ότι είναι εξαιρετική. Είπα μπράβο και πέτυχε η Ν.Δ. και ο πρόεδρος, τον πιο σημαντικό στόχο που αναμφισβήτητα είναι ο περιφερειάρχης. Μην μπερδεύουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση με την περιφερειακή δραστηριότητα. Ο περιφερειάρχης είναι ευρωπαϊκός θεσμός και εξ ου υπάρχουν και τα περιφερειακά συμβούλια κάθε μήνα στις Βρυξέλλες, όπου συμμετέχουν οι περιφερειάρχες, διότι το μυστικό της δράσης του περιφερειάρχη είναι τα ευρωπαϊκά προγράμματα»

Από την πλευρά της η Ντόρα Μπακογιάννη, δήλωσε ότι θα μπορούσε το κόμμα να στηρίξει τον νυν περιφερειάρχη, κ. Σγουρό, δεδομένου ότι το έργο του είναι θετικό.

Από την πλευρά του, ο Γιάννη Σγουρός ευχήθηκε «καλή δύναμη» στους υποψηφίους της ΝΔ για την περιφέρεια Γ.Κουμουτσάκο και του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου. Σχολιάζοντας παράλληλα, τη δήλωση του υπουργού Εσωτερικών ότι είναι κακός περιφερειάρχης λέγοντας πως: «Πολιτικός με κακίες δεν επιτρέπεται».

Ωστόσο ο κ. Σγουρός δήλωσε ότι η περιφέρεια είναι ένα «καινούριο πεδίο» για τον κ. Κουμουτσάκο, αναφέροντας ότι το θέμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι σε πάρα πολύ μεγάλη αντίθεση με τους βουλευτές και τους ευρωβουλευτές, καθώς «οι αυτοδιοικητικοί έχουν την φασίνα κάθε μέρα στο χέρι». Παράλληλα, για τη Ρένα Δούρου ανέφερε ότι «είναι ένα νέο παιδί με ολοκληρωμένη μόρφωση.»

Ο κ. Σγουρός επανέλαβε το ενδιαφέρον του να συνεχίσει στην Περιφέρεια, αλλά ξεκαθάρισε ότι οι αποφάσεις του θα ληφθούν μετά την παρουσίαση του απολογισμού του έργου του.

The post Οι πρώτες αντιδράσεις για την υποψηφιότητα Γ. Κουμουτσάκου appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα