Nea θεραπεια για τη χρονια κνιδωση...

17:58 3/4/2014 - Πηγή: Fimotro
Εμπλουτίζεται το θεραπευτικό οπλοστάσιο για τους ασθενείς που πάσχουν από χρόνια αυθόρμητη κνίδωση, μια σοβαρή δερματική νόσο που ταλαιπωρεί το 1% του πληθυσμού ...
και δείχνει μεγαλύτερη «προτίμηση» στις γυναίκες.

Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκρίθηκε η δραστική ουσία ομαλιζουμάμπη, γνωστή τα τελευταία εννέα χρόνια για τη θεραπεία του αλλεργικού άσθματος, και για την αντιμετώπιση της χρόνιας αυθόρμητης κνίδωσης σε ενηλίκους και εφήβους.

Σύμφωνα με την καθηγήτρια Δερματολογίας – Αφροδισιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών,
κυρία Αθηνά Κατσαρού – Κάτσαρη, οι ασθενείς με χρόνια αυθόρμητη κνίδωση πλήττονται από μία σοβαρή δερματική νόσο η οποία τους επηρεάζει σωματικά και ψυχολογικά επί μακρόν. «Η κνίδωση χαρακτηρίζεται από βλάβες στο δέρμα, όπως είναι οι πομφοί ή και το αγγειοοίδημα και συχνά συνοδεύεται από κοκκίνισμα και φαγούρα. Είναι δυο φορές πιο συχνή στις γυναίκες και εμφανίζεται στις ηλικίες 20 έως 40, δυσκολεύοντας πολύ την καθημερινότητα των ατόμων αυτών» λέει η ειδικός.

Μέχρι πρότινος η θεραπευτική φαρέτρα περιλάμβανε κυρίως τα Η1 αντιισταμινικά φάρμακα, στα οποία όμως μεγάλο ποσοστό ασθενών δεν ανταποκρινόταν. Το θεραπευτικό αυτό κενό, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρίας Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας, Δρα Ιωάννη Παρασκευόπουλο, εκτιμάται ότι μπορεί να καλύψει η ουσία ομαλιζουμάμπη, καθώς «μελέτες έδειξαν ότι επιτυγχάνει εξάλειψη ή καταστολή των συμπτωμάτων της χρόνιας αυθόρμητης κνίδωσης σε ελάχιστα επίπεδα εντός δύο εβδομάδων από την έναρξη της θεραπείας και καθόλη τη διάρκεια των 24 εβδομάδων της θεραπευτικής περιόδου».
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Αναζητήσεις
σπαθολαδο κνιδωση, κνιδωση σπαθολαδο
Τυχαία Θέματα