Κουκουλόπουλος: Να κατατεθεί το άρθρο 19 του Γρηγοράκου

Τελεσίγραφο έστειλε ο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος στην κυβέρνηση αναφορικά με το άρθρο 19 του μεταναστευτικού κώδικα όπως το είχε ετοιμάσει ο αναπληρωτής υπουργός Λεωνίδας Γρηγοράκος.

Ειδικότερα ο Κουκουλόπουλος ζήτησε την άμεση κατάθεση του άρθρου 19 το οποίο αποσύρθηκε μετά από την παρέμβαση του πρώην γενικού γραμματέα Τάκη Μπαλτάκου και του υπουργού Γιάννη Μιχελάκη. Μάλιστα τόνισε ότι αν δεν κατατεθεί άμεσα, τότε θα το πράξει το ΠΑΣΟΚ.

Το

άρθρο προβλέπει την απέλαση των μεταναστών που ψευδώς καταγγέλλουν πράξεις ρατσιστικής βίας: «Εάν όργανα της Πολιτείας καταγγελθούν ψευδώς για τα ως άνω αδικήματα, τεκμηριωθεί δε η ψευδής καταγγελία μετά από σχετική προκαταρκτική εξέταση, ο καταγγέλλων απομακρύνεται άμεσα από τη χώρα».

Η επίμαχη διάταξη είχε προκαλέσει αντιδράσεις και συγκεκριμένα τη σύγκρουση ανάμεσα στον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Λεωνίδα Γρηγοράκου. Όταν ο Γρηγοράκος ήθελε να αποσύρει τη ρύθμιση, μερικά λεπτά μετά ο Μιχελάκης αρνήθηκε την απόσυρσή της για να περάσει μαζί με το άρθρο 19.

Επίθεση ΠΑΣΟΚ κατά Μιχελάκη και Μπαλτάκου

Ως προς τον Μπαλτάκο – ο οποίος κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Βουλής ήταν παρών στην Ολομέλεια – το ΠΑΣΟΚ ανέφερε πως «ήταν μια “νομοτεχνική βελτίωση” πρωτοβουλία του κ. Μπαλτάκου, που ουσιαστικά καταργούσε το άρθρο 19 περί προστασίας των θυμάτων και των μαρτύρων εγκληματικής πράξης, συμπεριλαμβανομένου του ρατσιστικού εγκλήματος».

Από την άλλη, για τον Μιχελάκη το ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε πως «Ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Μιχελάκης, αναρμοδίως και πρωτοφανώς στην κοινοβουλευτική πρακτική, παρενέβη και επανέφερε τις “νομοτεχνικές βελτιώσεις” που είχε αποσύρει ο αν. υπουργός Εσωτερικών».

Πηγή φωτο eurokinissi

The post Κουκουλόπουλος: Να κατατεθεί το άρθρο 19 του Γρηγοράκου appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα