Οργισμένοι οι αστροναύτες με την Beyonce

Την οργή των αστροναυτών έχει προκαλέσει η Beyonce, καθώς στο νέο της video clip επέλεξε να χρησιμοποιήσει ένα ηχητικό ντοκουμέντο από τη στιγμή της έκρηξης του θρυλικού Challenger.

Συγκεκριμένα στο video clip ακούγεται ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της NASA να λέει χαρακτηριστικά: «Οι εναέριοι ελεγκτές εξετάζουν πολύ προσεκτικά την κατάσταση. Προφανώς τεράστια δυσλειτουργία», καθώς συνεχίζεται η ζωντανή αναμετάδοση του γεγονότος και τα συντρίμμια του Challenger πέφτουν στη θάλασσα.

Στις 28 Ιανουαρίου του 1986 όταν το θρυλικό Challenger εκτοξεύθηκε από το Διαστημικό Κέντρι Κένεντι, έπειτα από εβδομήντα τρία δευτερόλεπτα εξερράγη μπροστά στα μάτια των οικογενειών τους και των συνεργατών τους και τα επτά μέλη του πληρώματος σκοτώθηκαν, αφήνοντας ανοικτές πληγές έως και σήμερα.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσαν στο ABC News οι συγγενείς των αδικοχαμένων αστροναυτών, οι εργαζόμενοι της NASA, πρώην και νυν αστροναύτες θεωρούν ότι με αυτή την κίνηση της η Beyonce ειρωνεύεται τη θυσία του πληρώματος και ανοίγει νέες πληγές.

Ο πρώην εργαζόμενος της NASA που τώρα διαχειρίζεται το NASAWatch.com, Keith Cowing ανέφερε: «Αυτή η επιλογή ενός ιστορικού ηχητικού είναι εξαιρετικά ανάρμοστη», ζητώντας από τη δημοφιλή ποπ σταρ αφαιρέσει το απόσπασμα αυτό και να απολογηθεί στις οικογένειες των νεκρών όπως οφείλει.

Ωστόσο η Beyonce φαίνεται ότι είναι ανυποχώρητη, καθώς σύμφωνα με ανακοίνωσή της στο ABC News υπεραμύνθηκε της επιλογής της λέγοντας: «Το τραγούδι XO ηχογραφήθηκε με τις πιο ειλικρινείς προθέσεις να βοηθήσει αυτούς που έχασαν τους αγαπημένους τους να το ξεπεράσουν», ενώ τόνισε ότι η αναφορά που κάνει μέσω του video clip, «θα έπρεπε να μας υπενθυμίσει ότι αναπάντεχα συμβαίνουν, γι’ αυτό και όλοι μας θα πρέπει να αγαπάμε και να εκτιμάμε κάθε στιγμή που έχουμε με αυτούς που σημαίνουν τα πάντα για εμάς».

Τέλος υπογράμμισε ότι: « Η καρδιά μου είναι με τις οικογένειες αυτών που χάθηκαν στο Challenger. Οι συνθέτες προσέθεσαν το ηχητικό προς τιμήν του ανιδιοτελούς έργου του πληρώματος του Challenger με την ελπίδα ότι δεν θα τους ξεχάσουμε ποτέ».

Δείτε το video clip της Beyonce:

The post Οργισμένοι οι αστροναύτες με την Beyonce appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα