Όπως μόνο αυτός ξέρει! Ολυμπιακός – Ζιελόνα Γκόρα: 79-77

Όπως επανασυστήθηκε στο ευρωπαϊκό κοινό του μπάσκετ ο Πρωταθλητής Ευρώπης Ολυμπιακός, έτσι και στο ΣΕΦ, κέρδισε την Ζιελόνα Γκόρα στο ΣΕΦ όπως μόνο αυτός ξέρει και μπορεί! Με ανατροπή! Αν και βρέθηκε πολλάκις να χάνει με 11 πόντους διαφορά, αν και σε όλο το παιχνίδι ήταν πίσω στο σκορ με 7 και 9 πόντους, με ένα ασύλληπτο buzzer beater

του Βαγγέλη Μάντζαρη, οι ερυθρόλευκοι νίκησαν στο τελευταίο δευτερόλεπτο τους μαχητικούς Πολωνούς.

Το ματς

Για την 5η αγωνιστική της Euroleague, o Ολυμπιακός υποδέχθηκε στο ΣΕΦ την Ζιελόνα Γκόρα. Περίπου 3.000 φίλοι των ερυθρολεύκων έδωσαν το «παρών» στο ΣΕΦ δημιουργώντας μια καυτή ατμόσφαιρα!

Οι Πολωνοί ξεκίνησαν πιο δυνατά το ματς, έβαλαν μεγάλα σουτ και ολοκλήρωσαν το δεκάλεπτο προηγούμενοι των γηπεδούχων με double score, 11-22. Εκμεταλλευόμενοι την τρομακτική αστοχία της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα (0/5) εδραίωσαν μια διαφορά 7-9 πόντων, την οποία και μετά από λάθος του αρχηγού, Βασίλη Σπανούλη, έφτασαν στην ψηλότερη τιμή της (+11), αναγκάζοντας τους Πρωταθλητές Ευρώπης να πραγματοποιήσουν το χειρότερο φετινό τους ξεκίνημα.

Στο 2ο δεκάλεπτο, οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν πιο δυνατά, πίεσαν στην άμυνα και με μπροστάρη τον Στράτο Περπέρογλου και τον Ματ Λοτζέσκι κατόρθωσαν να ισορροπήσουν κάπως το ματς. Αμφότερες οι ομάδες, ευστόχησαν σε πολλά σουτ οδηγώντας το ματς σε υψηλό σκορ και γρήγορο τέμπο 33-42 (επιμέρους σκορ δεκαλέπτου 22-20 για τον Ολυμπιακό). Ο Ολυμπιακός συνέχισε το… άστοχο κρεσέντο του από την περιφέρεια (2/8).

Στο πρώτο μισό της αναμέτρησης, ο Ολυμπιακός είχε 11/15 διπ., 2/13 τριπ., 5/6 βολές, 8-5 ριμπ., 7 λάθη, 9 ασίστ. Η Ζιελόνα Γκόρα έχει 16/32 διπ., 3/3 τριπ., 1/1 βολές, 10-8 ριμπ., 6 λάθη, 8 ασίστ.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός μέχρι και τα μισά του δεκαλέπτου έδειχνε αλλού να πατάει και αλλού να βρίσκεται. Η Ζιελόνα Γκόρα συνέχισε να σκοράρει με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο και κράτησε αμετάβλητη τη διαφορά, επαναφέροντας τη μάλιστα και στο +11 για ένα διάστημα. Κάπου εκεί, Σπανούλης και Πρίντεζης αφυπνίστηκαν και με τον πρώτο να πασάρει και τον δεύτερο να εκτελεί πλησίασε στο -4 (48-52). Καθοριστικός στο σημείο αυτό, ήταν ο Λοτζέσκι που έτρεξε, σούταρε και μάζεψε ριμπάουντ βροντοφωνάζοντας «παρών» σε άμυνα και επίθεση. Σπανούλης και Λοτζέσκι πέτυχαν μεγάλα σουτ για το 53-56, αλλά με ένα αστραπιαίο 5-0 η Ζιελόνα επανέφερε το ματς σε σκορ ασφαλείας (53-61). Δύο εύστοχες βολές του Λοτζέσκι κι ένα buzzer beater του Ντραγκίσεβιτς (16 π.) έκαναν το 55-63, το οποίο είναι και το σκορ του γ’ δεκαλέπτου.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι «ερυθρόλευκοι», μπήκαν για να τα παίξουν όλα για όλα, πιέζοντας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου. Αρχικά ο Dunston, που κάρφωσε στο πολωνικό καλάθι και στη συνέχεια έπαιξε εκπληκτική άμυνα στον «δαιμονισμένο» Ντραγκίσεβιτς, και στη συνέχεια ο Πρίντεζης με σουτ 3 πόντων, έκανε το 60-65. Να σημειωθεί πως για περίπου 6′ οι ομάδες «πόνεσαν τα μάτια μας» σπάζοντας ταμπλό και στεφάνη. Ένα τρίποντο του Σπανούλη κι ένα του Πρίντεζη, έφεραν το ματς στον πόντο 70-71.

Στη συνέχεια, ο V Span, πήρε το όπλο του και σε ένα πολύ δύσκολο σουτ από τα 7,5 μέτρα και με την άμυνα κρεμασμένη πάνω του έβαλε τον Ολυμπιακό για πρώτη φορά σε θέση οδηγού για το 73-72 (μετά το 1-0)! Στην επίθεση οι Πολωνοί έκαναν λάθος, και ο Βαγγέλης Μάντζαρης στο φάουλ που κέρδισε 16” από το τέλος, έβαλε 1/2 βολές και έκανε το 74 – 72. Στην επαναφορά, η πολωνική ομάδα, ευστόχησε σε τρίποντο, δίνοντας νέα τροπή στο ματς, περνώντας ξανά μπροστά με 74-75.

Με την μπάλα στην κατοχή του και 13” για το τέλος, ο Σπανούλης ευστόχησε σε lay up για το 76-75 αλλά παίζοντας γρήγορα η Ζιελόνα Γκόρα, σκόραρε στον αιφνιδιασμό κάνοντας το σκορ το 76-77. Με 1,6” η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα κατόρθωσε και βρήκε ελεύθερο τρίποντο με τον Μάντζαρη για το τελικό 79-77 ρίχνοντας στο «καναβάτσο» τους Πολωνούς!

The post Όπως μόνο αυτός ξέρει! Ολυμπιακός – Ζιελόνα Γκόρα: 79-77 appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα