Ομογενής για 2η θητεία στους Ρεπουμπλικάνους

Ο ελληνικής καταγωγής πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής των Ρεπουμπλικάνων, Ρέινς Πρίμπους (Reince Priebus), εκδήλωσε την επιθυμία στα στελέχη του κόμματός του να ανανεώσει τη θητεία του για άλλα δύο χρόνια, λαμβάνοντας μέρος στις σχετικές εκλογές του προσεχούς Ιανουαρίου, επισημαίνει ο «Εθνικός Κήρυκας» της Νέας Υόρκης, επικαλούμενος την ιστοσελίδα «politico.com».

Δύο μήνες πριν τη λήξη της θητείας του, ο Πρίμπους απέστειλε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στα μέλη της Εθνικής Επιτροπής των Ρεπουμπλικάνων ενημερώνοντάς

τους για τις προθέσεις του.

«Με κολακεύει η στήριξη που λαμβάνω από περισσότερα από 130 μέλη της Εθνικής Επιτροπής με τα οποία έχω μιλήσει και τα οποία μου έχουν δηλώσει ότι θα με βοηθήσουν να συνεχίσω ως πρόεδρος της Επιτροπής προκειμένου να τελειώσουμε τη δουλειά που ξεκινήσαμε για να μεγαλώσουμε το κόμμα μας», έγραψε ο Πρίμπους και κατέστησε σαφές ότι μετά το επόμενο Σαββατοκύριακο θα θέσει και επίσημα την υποψηφιότητά του για επανεκλογή.

«Όταν θα επιστρέψω μετά το Σαββατοκύριακο της ημέρας των Ευχαριστιών σκοπεύω να κάνω μια επίσημη ανακοίνωση των προθέσεών μου, ότι θα είμαι εκ νέου υποψήφιος για το αξίωμα του προέδρου. Ωστόσο, ήθελα εσείς να το γνωρίζετια πρώτα», έγραψε χαρακτηριστικά ο Πρίμπους.

Παρά την ήττα του κόμματός στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές, ο Πρίμπους, σύμφωνα με την ομογενειακή εφημερίδα, χαίρει εκτίμησης μεταξύ των παλαιότερων στελεχών. Ο ίδιος ανέλαβε τα «ηνία» του κόμματος στις αρχές του 2011 και δεν αναμένεται να αντιμετωπίσει πρόβλημα με την επανεκλογή του, καθώς η αντίπαλός του στις εκλογές του 2011, Αν Ουάγκνερ, εξελέγη φέτος στο Κογκρέσο.

Ο κ. Πρίμπους έχει γεννηθεί από γονείς με ελληνική και γερμανική καταγωγή και μεγάλωσε στην πόλη Κενόσα, της πολιτείας του Ουισκόνσιν. Η μητέρα του, Δήμητρα, η οποία έλκει την καταγωγή της από τη Μυτιλήνη, είχε δηλώσει σε συνέντευξή της στο «Politico.com», ότι ο γιος της ξεκίνησε να συμμετέχει εθελοντικά στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα στην ηλικία μόλις των δέκα ετών.

Ο ίδιος έχει δηλώσει χαρακτηριστικά σε συγκέντρωση ελληνο-αμερικανών, ότι «είναι ευλογία από τον Θεό να είσαι Έλληνας».

Πηγή : omogeneia.ana-mpa.grTweet

Keywords
Τυχαία Θέματα