N.Y. Times: O Παπαδόπουλος και η Χρυσή Αυγή

Αποκαλύψεις σχετικά με το πώς ιδρύθηκε το κόμμα της Χρυσής Αυγής φέρνει στο φως με αναλυτικό της ρεπορτάζ η εφημερίδα New York Times, το οποίο φέρει τον τίτλο «Οι νέοι φασίστες της Ευρώπης».

Χαρακτηριστικά όπως αναφέρει ο ρεπόρτερ της εφημερίδας «Το κόμμα ιδρύθηκε το 1985 με διαταγή του φυλακισμένου επικεφαλής της χούντας, εννοώντας,

προφανώς, το Γεώργιο Παπαδόπουλο. Το κόμμα έγινε αντιληπτό διεθνώς μετά την υποτιθέμενη συμμετοχή κάποιων μελών του στη σφαγή Βόσνιων Μουσουλμάνων το 1995 στη Σρεμπρένιτσα. Στις εκδόσεις του κόμματος, εξυμνείται το Γ’ Ράιχ και βλέπουμε φωτογραφίες του Χίτλερ και άλλων ναζί»
Παράλληλα, το δημοσίευμα σκιαγραφεί τους λόγους που κάνουν το ακροδεξιό κόμμα να γνωρίζει μία τόσο αναπάντεχη άνοδο σε χαλεπούς καιρούς για την Ελλάδα. Χαρακτηριστικά όπως εξηγεί ο ρεπόρτερ η άνοδος αυτή οφείλεται κυρίως στην ξενοφοβία και στην πολιτική αβεβαιότητα που έχει «γεννηθεί» τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα.
Φυσικά –όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο αρθρογράφος- ο φόβος αυτός οφείλεται κυρίως «στην αποτυχία των Ελληνικών Κυβερνήσεων να δημιουργήσουν μια μεταναστευτική πολιτική και μια πολιτική ασύλου, που να λειτουργεί και στη νομοθεσία της Ευρώπης, που επιστρέφει τους μετανάστες στη χώρα εισόδου, η οποία συχνά είναι η Ελλάδα».Tweet

Keywords
Τυχαία Θέματα