Όλι Ρεν: Η Ελλάδα δεν έχει ζητήσει καμία περαιτέρω βοήθεια

Ο Γολγοθάς της Ελλάδας τελείωσε καθώς η οικονομία άρχισε πάλι να αναπτύσσεται, επεσήμανε ο Όλι Ρεν, Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Rheinische Post, είπε: «Η Ελλάδα δεν έχει ζητήσει καμία περαιτέρω βοήθεια και έτσι το θέμα αυτό δεν βρίσκεται στην ατζέντα». Πρόσθεσε: «Η οικονομία αναπτύσσεται και πάλι και η Αθήνα

κατάφερε μάλιστα να διαθέσει με επιτυχία τα κρατικά της ομόλογα στις αγορές».

Με αφορμή την υπόσχεση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στην Ελλάδα ότι θα επιμηκυνθεί ο χρόνος αποπληρωμής των δανείων και θα μειωθούν τα επιτόκια, ο Ρεν επιβεβαίωσε ότι «οι δεσμεύσεις των υπουργών το Νοέμβριο του 2012 ισχύουν», ωστόσο, όπως είπε, «χρειαζόμαστε κατ’ αρχήν μία νέα αποστολή της τρόικας και μία νέα ανάλυση της βιωσιμότητας του χρέους». Τότε, θα μπορέσουμε το φθινόπωρο, επ’ αυτής της βάσης, να λάβουμε μία απόφαση, σημείωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος.

Ακόμη για το αν αποκλείεται δεύτερο « κούρεμα» του χρέους, ο Ρεν τόνισε: «Έχω σταματήσει να λέω ο,τιδήποτε οριστικό, όσον αφορά την Ελλάδα. Η βιωσιμότητα του χρέους συνιστά αναμφίβολα ένα πρόβλημα».

Από την άλλη, ο Φιλανδός πολιτικός διευκρίνισε ότι «οποιεσδήποτε ανακοινώσεις για το θέμα αυτό… εξαρτώνται σε πολύ μεγάλο βαθμό από το ρυθμό ανάπτυξης που λαμβάνει κανείς ως βάση».

Πηγή φωτο eurokinissi

The post Όλι Ρεν: Η Ελλάδα δεν έχει ζητήσει καμία περαιτέρω βοήθεια appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα