Συνταγματικό δικαστήριο “ξήλωσε” την πρωθυπουργό της Ταϊλάνδης

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ταϊλάνδης, με απόφαση του σήμερα, καθαίρεσε από τη θέση της πρωθυπουργού την Γινγκλάκ Σιναουάτρα, καθώς την έκρινε ένοχη για κατάχρηση εξουσίας.

«Η Γινγκλάκ δεν μπορεί να παραμείνει στη θέση του πρωθυπουργού» ασχολούμενη με τη διαχείριση των τρεχουσών υποθέσεων, δήλωσε ο δικαστής κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης της απόφασης που μεταδόθηκε απευθείας από την τηλεόραση.

«Οι δικαστές αποφάσισαν ομοφώνως ότι η Γινγκλάκ καταχράσθηκε την εξουσία που απορρέει από τη θέση του πρωθυπουργού», δήλωσε ο δικαστής.

Μάλιστα, η

απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου αφορά και εννέα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, ανάμεσά τους τον υπουργό Εξωτερικών και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.

Πιο συγκεκριμένα, το Συνταγματικό Δικαστήριο αποφάνθηκε ότι η Γινγκλάκ παραβίασε το Σύνταγμα και καταχράσθηκε την εξουσία της όταν ανέλαβε την πρωθυπουργία το 2011 στην υπόθεση της καθαίρεσης του επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, ώστε να απελευθερωθεί θέση για έναν συγγενή της.

«Η κατηγορούμενη ενήργησε προς δικό της όφελος. Η μετάθεση δεν έγινε προς το συμφέρον της χώρας», αναφέρεται στη σημερινή απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου.

Με την απόφαση αυτή, ανοίγει ένας νέος κύκλος αποσταθεροποίησης στη χώρα. Οι επόμενες εκλογές έχουν οριστεί για τις 20 Ιουλίου.

The post Συνταγματικό δικαστήριο “ξήλωσε” την πρωθυπουργό της Ταϊλάνδης appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα