Οι ομοφυλόφιλοι πιγκουίνοι έχουν τα ίδια προβλήματα με τους ανθρώπους

Έπειτα από σχεδόν ένα χρόνο μαζί, ζευγάρι αυτοκρατορικών  πιγκουίνων του ιδίου φύλου στο Odense Zoo στη Δανία, έγιναν… γονείς, κάνοντας ένα μεγάλο όνειρό τους πραγματικότητα. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των φυλάκων του ζωολογικού κήπου, οι δύο αρσενικοί πιγκουίνοι από καιρό προσπαθούσαν να γίνουν γονείς, κλέβοντας τα αυγά από άλλα ζευγάρια. Μάλιστα, χαρακτηριστικό της απόγνωσής τους, ήταν το γεγονός ότι κατά την περίοδο της αναπαραγωγής, προσπάθησαν να επωάσουν μέχρι και νεκρή ρέγγα!

«Οι δύο τους ήθελαν πραγματικά να αποκτήσουν ένα αυγό», είπε η ζωολόγος Nina Christensen μιλώντας στην καναδική «Star».

Έπειτα από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες, οι δύο ομοφυλόφιλοι έγιναν αποδέκτες μιας απρόσμενης ευλογίας, όταν ένα θηλυκός πιγκουίνος γέννησε ένα αυγό με σύντροφο, τον οποίο στη συνέχεια απέρριψε. Μετά το «χωρισμό», ο θηλυκός πιγκουίνος  ζευγάρωσε με δεύτερο σύντροφο και γέννησε ακόμη ένα αυγό, όμως για άλλη μια φορά εγκατέλειψε τον ίδιο και το αυγό του.

Οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου δεν χρειάστηκε να το σκεφτούν πολύ και έτσι, αφού «εκπαίδευσαν» τους δύο ομοφυλόφιλους πιγκουίνους με μία μπάλα, στη συνέχεια τους έδωσαν να επωάσουν το εγκαταλειμμένο αυγό.

«Στους αυτοκρατορικούς πιγκουίνους, το αρσενικό και το θηλυκό μοιράζονται την επώαση. Ο ένας κάθεται με το αυγό την ώρα που ο άλλος πηγαίνει να βρει τροφή και στη συνέχεια αλλάζουν», εξήγησε η Nina Christensen,  προσθέτοντας  πως «το ίδιο συνέβη και με αυτό το ζεύγος, καθώς επώασαν και οι δύο».

Το αυγό εκκολάφθηκε πριν από ένα μήνα και προς το παρόν οι πιγκουίνοι ζουν αποκομμένοι από την αποικία τους μέχρι να εδραιωθεί η σχέση του μικρού με τους θετούς γονείς του. Ωστόσο, οι φύλακες λένε ότι η επανένταξη της τριμελούς οικογένειας δε θα αργήσει να πραγματοποιηθεί.

Πηγή: www.protothema.grTweet

Keywords
Τυχαία Θέματα