Οι κόκκινες γραμμές του Κουβέλη

Η ανοικτή διαφωνία του Οδυσσέα Βουδούρη και του Γιάννη Μιχελογιαννάκη στα σκληρά μέτρα των 11,5 δις. ευρώ καθιστά σαφές ότι ο Φώτης Κουβέλης θα πρέπει να ισορροπήσει σε τεντωμένο σχοινί.
Συνεργάτες του μιλούν για κόκκινες γραμμές που είναι να μην περάσουν απολύσεις στους υπό συγχώνευση ή κατάργηση Οργανισμούς του δημοσίου μέσω της εφεδρείας και

νέες μειώσεις σε χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους, θέτοντας ανεπισήμως τον πήχη στα 1.000 ευρώ.
Παρά τις διαφωνίες με τις στρατηγικές επιλογές του Μαξίμου, το μήνυμα που εκπέμπει ο Φώτης Κουβέλης μέσω των συνεργατών του είναι πως δεν πρέπει να υπονομευτεί η κυβέρνηση.
«Πρέπει να διατηρήσει τη συνοχή της», λένε με νόημα και εξηγούν ότι εάν αποτύχει, «η επόμενη κυβέρνηση θα διαχειριστεί τη χρεοκοπία και την επιστροφή της χώρας στη δραχμή».
Η εκτίμηση που κυριαρχεί μεταξύ των στελεχών της ΔΗΜ.ΑΡ είναι ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στις μεταρρυθμίσεις, το φορολογικό νομοσχέδιο, το νέο αναπτυξιακό νόμο και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.
Υπογραμμίζουν μάλιστα ότι εάν οι πρωτοβουλίες αυτές προχωρήσουν, θα ενισχυθεί η διαπραγματευτική θέση της χώρας και έτσι η κυβέρνηση θα διεκδικήσει με μεγαλύτερες αξιώσεις την επιμήκυνση.

Keywords
Τυχαία Θέματα