Οι κινήσεις Βενιζέλου, το ΠΑΣΟΚ, η Κεντροαριστερά, η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ

Βαγγέλης Γιακουμής

Σε μια κίνηση με υψηλό πολιτικό νόημα προχώρησε η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Παραμονή της ψήφισης του προϋπολογισμού , ο κ. Βενιζέλος συγκαλεί συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος του, θέλοντας να δείξει ότι οι βουλευτές του είναι «μπετόν» και δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει από κανέναν βουλευτή το παραμικρό ατύχημα. Θέλει αφ’ ενός να καταστήσει σαφές ότι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

που σηκώνουν όλο το βάρος της διαπραγμάτευσης με την τρόικα έχοντας μεγάλο κόστος από τη στήριξη της κυβέρνησης και αφ’ ετέρου να προετοιμάσει τους βουλευτές του για μια ολομέτωπη επίθεση προς το ΣΥΡΙΖΑ στις συζητήσεις που θα διεξαχθούν στην ολομέλεια της βουλής.

Ταυτόχρονα ο κ. Βενιζέλος στέλνει το δικό του μήνυμα προς τον Αντώνη Σαμαρά. Η συμπαγείς κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι πολιτικά ώριμη και ως τέτοια πρέπει να συμπεριφερθεί και η αντίστοιχη κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ η οποία και εκείνη αντιδρά στις επιλογές της οικονομικής πολιτικής.

Ο κ. Βενιζέλος παράλληλα θ´ελει να κλείσει ένα ακόμη μέτωπο. Εκείνο που ονομάζεται παπανδρεϊκό. Οι κινήσεις του πρώην πρωθυπουργού που τελευταία έχουν ενταθεί με συχνές παρεμβάσεις είτε για τα εσωτερικά είτε για τα εξωτερικά θέματα, έχουν προβληματίσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ η οποία δεν ενημερώνεται ποτέ για τις αντιδράσεις του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ κάθε φορά που πρόκειται να εκδώσει κάποια ανακοίνωση. Έτσι τρέχει εκ των υστέρων να καταλάβει περί τίνος πρόκειται και αν τους αφορά για να απαντήσουν η ακόμη να καλύψουν πολιτικά τον πρώην αρχηγό τους.

Όλα αυτά φυσικά γίνονται στη σκιά της Κεντροαριστεράς, η οποία έχει απόλυτη στήριξη μεγάλων μέσων ενημέρωσης και φαίνεται πως για μερικά συστήματα αποτελεί εναλλακτική επιλογή στην περίπτωση που υπάρξει πολιτικό ατύχημα σε κάποιο από τα κόμματα που κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση να στήριξη την ύπαρξη της. Στη πρώτη εκδήλωση στην Αθήνα την προσεχή Δευτέρα , θα είναι παρών ο Βαγγέλης Βενιζέλος που σημαίνει ότι η παρουσία του εκεί ενισχύει το σενάριο που θέλει τις κινήσεις των κεντροαριστερών σχημάτων να τις ενσωματώνει το ΠΑΣΟΚ όχι οργανωτικά αλλά πολιτικά. Δεν ειναι τυχαία η δηλωση πάντως στο πλαίσιο της ομιλίας του του Α. Λοβέρδου , που περισσότερο από κάθε άλλη φορά αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ αρκεί αυτό όπως λέει να λάβει τις δικές του αποφάσεις.

The post Οι κινήσεις Βενιζέλου, το ΠΑΣΟΚ, η Κεντροαριστερά, η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα