Απελαύνουν την τραγική μητέρα στη Σερβία μετά το θάνατο της 13χρονης κόρης της – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από κατοίκους της Θεσσαλονίκης

Της δόθηκε προθεσμία 30 ημερών για να εγκαταλείψει τη χώρα

Τη διοικητική απέλαση της τραγικής μητέρας από τη Σερβία, που έχασε το παιδί της στην προσπάθειά της να ζεσταθεί με αυτοσχέδιο μαγκάλι, αποφάσισε η υποδιεύθυνση Αλλοδαπών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, δίνοντας στη γυναίκα προθεσμία τριάντα ημερών για να εγκαταλείψει τη χώρα, μολονότι ούτως ή άλλως μεθαύριο θα συνόδευε τη σορό του παιδιού της στη Σερβία (τα έξοδα της μεταφοράς μέχρι τα σύνορα έχει αναλάβει ο Δήμος

Θεσσαλονίκης).

Υπενθυμίζεται ότι εναντίον της 54χρονης μητέρας είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια, ωστόσο, με προφορική εντολή της εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, Άννας Καραμόσχογλου, αφέθηκε ελεύθερη.

Το πρωί, η είδηση του θανάτου του 13χρονου κοριτσιού, μαθήτριας γυμνασίου, άφησε άφωνο το πανελλήνιο. Η μάνα, μετανάστρια από τη Σερβία, βιοπαλαιστής, αλλά άνεργη το τελευταίο διάστημα, είχε ανάψει το αυτοσχέδιο μαγκάλι, το μόνο διαθέσιμο μέσο θέρμανσης για να βγει η νύχτα στο μικρό τους διαμέρισμα στην Ξηροκρήνη Θεσσαλονίκης. Το ρεύμα είχε κοπεί στο σπίτι πριν από τρεις μήνες. Ζούσαν στην Ελλάδα τα τελευταία δέκα χρόνια.

Στη σκέψη όλων, το τι θα ακολουθήσει, αφού ο χειμώνας δεν έχει ακόμα δείξει τα δόντια του. Θυμίζεται ότι τον περασμένο Φεβρουάριο είχαμε θρηνήσει άλλα δύο θύματα από τη χρήση αυτοσχέδιου μαγκαλιού, δύο νεαρούς φοιτητές στη Λάρισα, που έσβησαν στον ύπνο τους αναπνέοντας το μονοξείδιο του άνθρακα. Και καθώς η κρίση βαθαίνει, τα εισοδήματα μειώνονται και η ανεργία καλπάζει, καθιστώντας απλησίαστη την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης για όλο και περισσότερους (πέρυσι χρησιμοποίησε πετρέλαιο ως βασική πηγή θέρμανσης το 35% του πληθυσμού από 70% το 2011), η χρήση ακατάλληλων συσκευών και η καύση κάθε είδους ξυλείας με ανυπολόγιστες επιπτώσεις στην υγεία, φαίνεται ότι θα συνεχιστεί και φέτος.

Οι ειδικοί χτυπούν το «καμπανάκι» κινδύνου, καλώντας τους πολίτες που χρησιμοποιούν ξυλόσομπες και μαγκάλια να είναι πολύ προσεκτικοί, αερίζοντας επιμελώς τον χώρο και έχοντας υπό διαρκή επιτήρηση τις εστίες καύσης. Έκκληση απευθύνουν και οι οργανώσεις να μην παρασυρόμαστε από παραπλανητικές διαφημίσεις για συσκευές που δήθεν εξοικονομούν ηλεκτρική ενέργεια κατά 45% ή από viral βίντεο για θέρμανση χαμηλού κόστους με κεριά ρεσό, καθώς τα μεν πρώτα δεν επιφέρουν μείωση στον λογαριασμό ρεύματος και τα δε δεύτερα προκαλούν αναθυμιάσεις που ιδιαίτερα σε μικρούς χώρους μπορεί να δημιουργήσουν αναπνευστικά προβλήματα.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον άδικο θάνατο της 13χρονης Σάρας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από κατοίκους της Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα στη μνήμη της 13χρονης μαθήτριας.

Τη συγκέντρωση διοργανώνει στις 18.00 η Επιτροπή Δράσης Δυτικών Συνοικιών στην περιοχή των «δεδεκαόροφων» πολυκατοικιών στη συμβολή των οδών Λαγκαδά με Αγίου Δημητρίου.

Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται:

«Να σταματήσουμε τώρα τα εγκλήματα συγκυβέρνησης-τρόικας.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 3 Δεκέμβρη στις 18.00 στο πάρκο στις δωδεκαόροφες στην οδό Λαγκαδά.

Ένα ακόμη αθώο θύμα στο βωμό της κρίσης και των μνημονίων. Η Σάρα, 13χρονη μαθήτρια από την Ξηροκρήνη Θεσσαλονίκης, άφησε την τελευταία της πνοή. Η άνεργη μητέρα της στην προσπάθεια να μην πεθάνουν από το κρύο – η ΔΕΗ τους έχει κόψει το ρεύμα- χρησιμοποίησαν ένα μαγκάλι. Οι αναθυμιάσεις από το μαγκάλι σκότωσαν τη μικρή Σάρα, ενώ κι η μητέρα της κινδύνεψε να πεθάνει. Το τραγικό της ιστορίας η μητέρα συνελήφθη για έγκλημα εξ αμελείας.

- Να μην μείνουμε σιωπηλοί σε ένα ακόμη έγκλημα εκ προμελέτης συγκυβέρνησης-τρόικας.

- Να μην αφήσουμε κανέναν μόνο του στην κρίση. Άλλωστε, τα επόμενα θύματα μπορεί να είμαστε εμείς.

Καλούμε όλους τους κατοίκους της περιοχής της Θεσσαλονίκης, πολιτικούς φορείς, σωματεία, επιτροπές, συλλογικότητες, πρωτοβουλίες και συνελεύσεις.

Επιτροπή Δράσης Δυτικών Συνοικιών

The post Απελαύνουν την τραγική μητέρα στη Σερβία μετά το θάνατο της 13χρονης κόρης της – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από κατοίκους της Θεσσαλονίκης appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα