Οι μπουχάρες και η Σιδηρά κυρία με τις Louboutin γόβες

Σε μπακαλόχαρτα πέρναγαν τα υψηλά κονδύλια για τις ανάγκες «γραφείου Προέδρου», τα οποία χειριζόταν εν λευκώ η Κατερίνα Καλογεροπούλου.

Το γραφείο στο βάθος του διαδρόμου στον τρίτο όροφο των γραφείων του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους γνώρισε, από τις πρώτες ημέρες που μετακόμισε το Κίνημα στο πολυτελές κτίριο, μεγάλες δόξες.

Σύμβολο της χλιδής και της απεριόριστης εξουσίας που είχε το περιβάλλον του κ. Γιώργου Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ

εκείνη την περίοδο, το γραφείο ανήκε στην εντυπωσιακή κυρία Κατερίνα Καλογεροπούλου, η οποία ήταν στενότατη συνεργάτιδα του πρώην πρωθυπουργού επί σειρά ετών και ουσιαστικά ο άνθρωπος με τον πιο ισχυρό λόγο στη διαχείριση των οικονομικών του Κινήματος – με τα γνωστά αποτελέσματα.

Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», η ίδια η κυρία Καλογεροπούλου φρόντιζε μάλιστα με τα κομψά της Christian Louboutin της, με τη χαρακτηριστική κόκκινη σόλα – πέρα από τις τσάντες και τα ρούχα ανάλογης κομψότητας -, να περιποιεί τη μέγιστη τιμή στα εξ ανατολλής έργα τέχνης που αντιπροσωπεύουν αυτού του είδους τα χαλιά.

Πολλοί επισκέπτονταν το γραφείο μόνο και μόνο για να δουν πώς ταιριάζουν τα καλοσχεδιασμένα παπούτσι των 500, 600 και βάλε ευρώ, αλλά και το στυλάτο βάδισμα της γοητευτικής σαραντάρας – στελέχους του Υπουργείου Εξωτερικών, με την ασύλληπτης τεχνική ύφανση των εκ Τουρκμενιστάν χαλιών, στα οποία κυριαρχεί, ως γνωστό κι από τις εκπομπές της κυρίας Δέσποινας Μοιραράκη, το σχέδιο με το οκτάγωνο πόδι του ελέφαντα.

Από τα χέρια της κυρίας Καλογεροπούλου, η οποία είχε δικαίωμα υπογραφής και διαχειριζόταν κρίσιμους τομείς, όπως και οι μετακινήσεις του τότε προέδρου και στελεχών του κόμματος, πέρασαν εκατομμύρια ευρώ.

Τόσα που έκαναν κάποιους να μιλάνε για την «αυλή των χρημάτων, εμπνεόμενοι από την «Αυλή των θαυμάτων» – για άλλους, με πιο προχωρημένη φαντασία, οι δύο φράσεις είχαν το ίδιο νόημα.

Keywords
Αναζητήσεις
κατερινα καλογεροπουλου, kalogeropoulou katerina
Τυχαία Θέματα