Οδυσσέας Βουδούρης: Δεν παραιτούμαι

«Η Πελοπόννησος πρέπει να αλλάξει σελίδα». Με αυτά τα λόγια ο Οδυσσέας Βουδούρης δήλωσε την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, παρά τις αντιδράσεις από κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην Πελοπόννησο.

Συγκεκριμένα, σε δήλωσή του ο κ. Βουδούρης αναφέρει πως η «πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να είμαι υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου

αντιμετωπίστηκε θετικά τόσο από την «Κοινωνία Πρώτα» όσο και από μένα προσωπικά, διότι αποτελεί ένα βήμα για μια ευρύτερη συμμαχία αριστερών, δημοκρατικών, προοδευτικών και οικολογικών δυνάμεων, ικανή να ανατρέψει τη νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης και κυρίως να οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την κρίση».

Ο ανεξάρτητος βουλευτής τόνισε πως«Κατανοώ ότι το δύσκολο αυτό εγχείρημα, όπως ανάλογα στο παρελθόν, γεννά έναν εσωκομματικό διάλογο, ενίοτε έντονο, συστατικό στοιχείο δημοκρατικών κομμάτων.

Όμως, από αυτή τη στιγμή και μέχρι την κάλπη θα δώσω, με όλες τις δυνάμεις μου, τη μάχη για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνει ο τόπος μας, για την αναχαίτιση της εκρηκτικής ανεργίας, για την αγροτική και παραγωγική ανασυγκρότηση της Περιφέρειας, στον αντίποδα των Ειδικών Οικονομικών Ζωνών του κ. Φούχτελ, για τη αποτελεσματική και διαφανή διαχείριση των απορριμμάτων και για μια νέα νοοτροπία δημοκρατικού ελέγχου, που απορρίπτει τις χρόνιες πελατειακές συμπεριφορές. Για να ανατρέψουμε όλοι μαζί την καταστροφική για το λαό της Πελοποννήσου, αλλά εξαιρετικά φιλική για την κυβέρνηση Ν Δ- ΠΑΣΟΚ, διοίκηση του κ. Τατούλη».

Και ενώ ο κ. Βουδούρης με την δήλωσή του διαμηνύει ότι δεν παραιτείται, έντονες είναι οι αντιδράσεις των τοπικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην Πελοπόννησο. Αντιδράσεις που προκαλούν «πονοκέφαλο» στην ηγεσία της Κουμουνδούρου. Ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι η δήλωση του κ. Δημήτρη Στρατούλη, ο οποίος αναφερόμενος στην υποψηφιότητα Βουδούρη δήλωσε το πρωί «πως μεγάλο κόμμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, μεγάλα λάθη κάνει».

Σε ότι αφορά πάντως την υποψηφιότητα του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ να σημειωθεί πως οι φωνές κι οι αντιδράσεις των τοπικών στελεχών δεν μπορούν να περάσουν αβρόχοις ποσί για την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος αλλά και για τον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά .

Γεγονός πάντως είναι πως η ηγεσία του κόμματος δεν μπορεί να αγνοήσει ότι όσες οργανώσεις έχουν συνεδριάσει, τάχθηκαν κατά της επιλογής του κόμματος.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην Πελοπόννησο υποστηρίζουν ότι η υποψηφιότητα του κ. Βουδούρη δεν συσπειρώνει τον ΣΥΡΙΖΑ και στέλνει λάθος μηνύματα στον κόσμο, τονίζοντας ότι «δεν μπορούμε να στηρίξουμε ένα πρόσωπο που ψήφισε το μνημόνιο και μέσα σε δύο χρόνια πέρασε από τρία κόμματα».

Αρνητική είναι η στάση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στην Κορινθία, που συνεδρίασε και τάχθηκε κατά της υποψηφιότητας του κ. Βουδούρη, και στη Μεσσηνία, απ’ όπου και κατάγεται ο κ. Βουδούρης, η Νομαρχιακή Επιτροπή συνεδρίασε χθες και η υποψηφιότητα δεν κατόρθωσε να λάβει ούτε μια θετική ψήφο.

Αντίθετα τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας είναι 25 κατά και 8 λευκά, ενώ και οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ στους Μολάους Λακωνίας και του Ναυπλίου στην Αργολίδα είναι αρνητικές

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στους κόλπους της Κουμουνδούρου είναι το γεγονός πως στην σημερινή συνεδρίασης της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας με θέμα την υποψηφιότητα του κ. Βουδούρη έχει προγραμματιστεί να παραστεί ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης.

Τέλος, διαψεύδονται επισήμως οι φήμες που κυκλοφόρησαν το πρωί για παραιτήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ από Νομαρχιακές Επιτροπές της περιφέρειας.

The post Οδυσσέας Βουδούρης: Δεν παραιτούμαι appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα