ΟΑΕΔ: 50.000 προσλήψεις με το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας

Ο Μάης φέρνει δουλειά, καθώς το πρώτο δεκαήμερο αναμένεται να ξεκινήσουν οι προσλήψεις σε 265 δήμους, δημόσιους φορείς και οργανισμούς, για τους πρώτους 50.000 δικαιούχους με βάση το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ.

Οι προσλήψεις θα γίνουν από τους εγγεγραμμένους ανέργους του ΟΑΕΔ, για χρονικό διάστημα έως

πέντε μήνες, και οι οποίοι θα αμείβονται με μηνιαίο μισθό που θα κυμαίνεται από 425 ευρώ (εργαζόμενοι κάτω των 25 ετών), έως 490 ευρώ (εργαζόμενοι άνω των 25 ετών).

Στους φορείς συμπεριλαμβάνονται δήμοι από όλες τις περιφέρειες της χώρας.

Σύμφωνα με τις κυβερνητικές εξαγγελίες, άλλες 40.000 τέτοιες προσλήψεις θα γίνουν το 2015.

Τα κριτήρια με τα οποία θα γίνουν οι προσλήψεις, στηρίζονται στις προκηρύξεις του ΟΑΕΔ που είχαν εκδοθεί για τα αντίστοιχα προγράμματα που πραγματοποιήθηκαν το β’ εξάμηνο του 2013. Θα υπάρχει διαδικασία μοριοδότησης, από την οποία θα προκύπτουν οι δικαιούχοι. Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων αναμένεται να έχουν όσοι άνεργοι ανήκουν σε μία από τις παρακάτω κατηγορίες:

Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ. Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς.Εγγεγραμμένοι νέοι άνεργοι (18 έως 29 ετών) στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.Εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.Άνεργοι πτυχιούχοι ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

The post ΟΑΕΔ: 50.000 προσλήψεις με το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα