Προσλαμβάνει αναλυτές εξειδικευμένους στη Ρωσία η ΜΙ5

Oι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες ΜΙ5 (η αντικατασκοπεία θα μπορούσε να πει κανείς) προσλαμβάνουν «ειδικούς» στα της Ρωσίας, αναζητώντας κυρίως στρατηγικούς αναλυτές, αναλυτές πληροφοριών και ειδικούς στην παρακολούθηση υποκλεμμένων συνομιλιών είτε από το διαδίκτυο είτε από το τηλέφωνο. Η σχετική αγγελία φιλοξενείται τόσο στην επίσημη ιστοσελίδα της υπηρεσίας όσο και σε σειρά εφημερίδων.

Όπως αναφέρεται στην αγγελία, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι άριστοι γνώστες της ρωσικής γλώσσας προκειμένου να μπορούν να αντιλαμβάνονται τηλεφωνικές συνομιλίες και να εργάζονται

με γραπτά κείμενα που «θα έχουν υποκλαπεί στο πλαίσιο πάντα σχετικών ενταλμάτων». «Θα δίνουν ξεκάθαρη ανάλυση μιας ευρείας γκάμας στοιχείων που θα βοηθήσουν την ΜΙ5 να προστατεύσει την εθνική ασφάλεια της χώρας». Και η αγγελία καταλήγει: «η δουλειά σας θα μας βοηθήσει να έχουμε μια πολύ καλά ενημερωμένη άποψη για τις ενδεχόμενες απειλές στην εθνική ασφάλεια, συμπεριλαμβανομένων της τρομοκρατίας και της κατασκοπείας».

Οι προσληφθέντες πράκτορες - αναλυτές θα συνεργάζονται και με τις μυστικές υπηρεσίες για τις επιχειρήσεις στο εξωτερικό ΜΙ6 και με τα κεντρικά γραφεία των Κυβερνητικών Επικοινωνιών, δύο άλλες υπηρεσίες με ανάλογα καθήκοντα. Ο μισθός που προσφέρεται φτάνει τα 50.000 δολάρια το χρόνο, και εκτός από τη ρωσική γλώσσα, υποχρεωτική είναι και η βρετανική υπηκοότητα ή ο ενδιαφερόμενος να διαμένει μόνιμα στη Βρετανία.

Το ενδιαφέρον της ΜΙ5 να ενισχύσει το τμήμα της που ασχολείται με τη Ρωσία είναι προφανές ότι γεννήθηκε από τις εξελίξεις στην Ουκρανία και από την κλιμάκωση της έντασης ανάμεσα στη Ρωσία και στη Δύση.

Πηγές: Time, 4bitnews, alternative news network, Russia today

Μάρκο Πόλο

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα