Ο Βενιζέλος για τον ΕΟΠΥΥ

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεόδωρο Αμπατζόγλου, όπως επίσης και με την αντιπροσωπεία προέδρων των φαρμακευτικών συλλόγων της χώρας είχε το απόγευμα της Τρίτης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης οι εκπρόσωποι των φαρμακοποιών παρουσίασαν τα προβλήματα που οδήγησαν τον κλάδο σε κινητοποιήσεις. Χαρακτηριστικά όπως επισήμαναν τα προβλήματα συνδέονται

με τη χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ και ειδικότερα τον διακανονισμό των οφειλών προς τους φαρμακοποιούς.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι «ο ΕΟΠΥΥ αποτελεί την σπονδυλική στήλη του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Είναι αυτονόητο ότι η χρηματοδότησή του κατά προτεραιότητα είναι σταθερά της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ που είναι ο θεμελιωτής του ΕΣΥ».
Στη συνέχεια ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε την ανάγκη να διαμορφωθεί ένα σχήμα δημοσιονομικής διαχείρισης των δαπανών υγείας που θα συγκεντρώνει τη συνολική εικόνα των σχέσεων Δημοσίου-Φαρμακοποιών-Φαρμακευτικών εταιριών.
Τέλος στη συνάντηση παρευρέθηκαν από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ οι κ.κ. Κρεμαστινός, Σαχινίδης, Γρηγοράκος, Κεδίκογλου και Κουτρουμάνης, εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ.

Tweet

Keywords
Τυχαία Θέματα