Έρευνες για το αν δηλητηριάστηκε ο Αραφάτ

Τα δείγματα που ελήφθησαν την Τρίτη από τα οστά του Γιάσερ Αραφάτ, θα επιβεβαιώσουν αν ο εκλιπών Παλαιστίνιος ηγέτης δηλητηριάστηκε από πολώνιο 210, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού δικτύου Al Jazeera τον Ιούλιο.

Αν ισχύσει αυτό, οι Παλαιστίνιοι θα προσφύγουν στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, δήλωσε Παλαιστίνιος αξιωματούχος. «Τα αποτελέσματα θα είναι γνωστά έπειτα από τρεις μήνες. Αν τα αποτελέσματα αποδείξουν την παρουσία πολωνίου, θα έχουμε μια απάντηση. Αν οι ειδικοί δεν βρουν πολώνιο,

θα τους ζητήσουμε να ερευνήσουν για άλλα ίχνη δηλητηρίου», δήλωσε από την πλευρά του ο Αμπντάλα Μπασίρ, πρόεδρος της ιατρικής ομάδας της παλαιστινιακής επιτροπής που διερευνά τα αίτια θανάτου του Αραφάτ.

Τα δείγματα ήταν μικρά, μόνον λίγα χιλιοστά του γραμμαρίου, και 20 δείγματα δόθηκαν στην κάθε πλευρά. Συγκεκριμένα, δόθηκαν σε Γάλλους, Ελβετούς και Ρώσους ειδικούς, οι οποίοι μετέβησαν στην Ραμάλα για να εξετάσουν αν ο Αραφάτ δηλητηριάστηκε.

Επιπλέον, η χήρα του Αραφάτ, Σούχα, δήλωσε στην εφημερίδα The Times of Malta από το σπίτι της στην Μάλτα:

«Έχουμε ανάγκη να ξέρουμε τα αίτια του θανάτου του. Οφείλω αυτήν την απάντηση σε όλους τους Παλαιστινίους, στη νέα γενιά, στην κόρη μου. Πρέπει να κλείσουμε αυτό το κεφάλαιο για το πιο σημαντικό μυστήριο στη Μέση Ανατολή».

Tweet

Keywords
Τυχαία Θέματα