Ο Τσίπρας απαντά στον Άδωνι για τα φάρμακα: Βρόμικος χορός συμφερόντων πίσω από τη συμφωνία κυβέρνησης-τρόικας

Σε επικοινωνιακή αντεπίθεση, στο θέμα των φαρμάκων, έχει περάσει ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις κατηγορίες του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη ότι με τις θέσεις του προσπαθεί να εξυπηρετήσει τους φαρμακοβιομήχανους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος σε λίγη ώρα θα δώσει συνέντευξη

τύπου, θα κατηγορήσει τον υπουργό Υγείας ότι εξυπηρετεί πολυεθνικές εταιρίες και θα πει ότι «πίσω από τη συμφωνία κυβέρνησης – τρόικας κρύβεται ένας βρώμικος χορός συμφερόντων, αφού η ελληνική αγορά φάρμακου ανοίγει διάπλατα τις πόρτες της σε πολυεθνικές εταιρίες κολοσσούς παραγωγής γενοσήμων αμφιβόλου ποιότητας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα υποστηρίξει ότι «η μνημονιακή – δημοσιονομική δέσμευση για μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης στα 2 δις ευρώ μεταφράζεται ευθέως σε ραγδαία επιδείνωση της υγείας του μέσου Έλληνα».

Ενώ, θα επισημάνει ότι «η μείωση της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης συνοδεύεται με σημαντική αύξηση της ιδιωτικής φαρμακευτικής δαπάνης λόγω της αυξημένης συμμετοχής των πολιτών στο κόστος».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στα χέρια του ο κ. Τσίπρας, η ιδιωτική φαρμακευτική δαπάνη από 12% το 2012 αυξήθηκε στο 24% το 2013.

The post Ο Τσίπρας απαντά στον Άδωνι για τα φάρμακα: Βρόμικος χορός συμφερόντων πίσω από τη συμφωνία κυβέρνησης-τρόικας appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα