Ο θησαυρός του Θερμαϊκού….

Την ύπαρξη φυσικού αερίου στο Θερμαϊκό απεκάλυψε ο πρέσβης του Ισραήλ Άριε Μέκελ. Μάλιστα όπως αναφέρει το Capital.gr πρόκειται για έρευνες της εταιρείας Ratio Oil που ανακάλυψε το κοίτασμα του Λεβιάθαν στα ανοιχτά του Ισραήλ, μια ανακάλυψη που έφερε σαρωτικές ανακατατάξεις συνολικά στην Ανατολική Μεσόγειο καθώς λειτούργησε ως καταλύτης και για την Κύπρο.

Η Ratio Oil ξεκίνησε ως μια μικρή πετρελαϊκή εταιρεία

η οποία ωστόσο γιγαντώθηκε μετά την ανακάλυψη του Λεβιάθαν, στο οποίο και κατέχει μερίδιο 15%. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ratio Oil, η οποία συνεργάζεται με την ελληνικών συμφερόντων Energean Oil & Gas, έχουν από κοινού προσεγγίσει την ελληνική κυβέρνηση καταθέτοντας από τον περασμένο Οκτώβριο επίσημη πρόταση για να ξεκινήσουν έρευνες για τον εντοπισμό φυσικού αερίου στο Θερμαϊκό κόλπο στα ανοιχτά της Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα ο ισραηλινός γεωλόγος και επικεφαλής της εταιρείας Eitan Eisenberg έχει υπογραμμίσει στις επαφές που είχε με τις ελληνικές αρχές ότι είναι αισιόδοξος για τη συγκεκριμένη περιοχή: «Εάν υπάρχει αέριο να είστε σίγουροι ότι θα το βγάλουμε» φέρεται να έχει διαμηνύσει σε συνάντηση που είχε με την ηγεσία του ΥΠΕΚΑ.

πηγή:karfitsa.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα