Άγρια κόντρα των πολιτικών αρχηγών για το αγροτικό

Διαξιφισμοί μεταξύ των πολιτικών αρχηγών πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της προ ημερησίας για το αγροτικό στη Βουλή.

Σαμαράς: «Ψάχνουμε τρόπους να βοηθήσουμε τους αγρότες άμεσα»

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας από το βήμα της Βουλής τόνισε ότι «Ψάχνουμε τρόπους να βοηθήσουμε τους αγρότες άμεσα». Ανέφερε ότι χωρίς έμφαση στον πρωτογενή τομέα, τόνισε, δεν μπορεί να υπάρξει

ανάπτυξη και πρόσθεσε πως στόχος είναι η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

Υπό τους περιορισμούς της σημερινής κρίσης, ασκούμε την αγροτική πολιτική, είπε προτείνοντας κάθε ενίσχυση να πηγαίνει κατ’ ευθείαν στους παραγωγούς. Επίσης, ο κ. Σαμαράς ανακοίνωσε πως θα υπάρξει ρύθμιση για το συνταξιοδοτικό των αγροτών. Συγκεκριμένα αγρότες με 40 χρόνια ασφαλιστικής εισφοράς, θα μπορούν να συνταξιοδοτούνται στα 62 και όχι στα 67 που ισχύει γενικά για όλους.

Τσίπρας: Διαφημίζουν ανάπτυξη αυτοί που προκαλούν υποανάπτυξη

Παίρνοντας τον λόγο ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι «Μιλάνε για ανάπτυξη εκείνοι που έχουν καταργήσει κάθε προοπτική ανάπτυξης σε αυτόν τον τόπο. Διαφημίζουν την ανάπτυξη που θα έρθει, οι ίδιοι που με την πολιτική τους προκαλούν την ύφεση, την ανεργία και την υποανάπτυξη».

Ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στην κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό ζήτησε να απαντήσουν στο ερώτημα αν σε αυτή τη χώρα θέλουμε να έχουμε πρωτογενή παραγωγή ή μόνο υπηρεσίες και real estate. Αναφερόμενος στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησε να αρχίσουμε την προσπάθεια να βασιστούμε ως χώρα στις δυνάμεις μας ενώ τόνισε πως είναι στρατηγικής σημασίας η αναδιάρθρωση του αγροτικού τομέα.

Βενιζέλος: «Προσβάλει τους αγρότες η δέσμευση Τσίπρα»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε ότι «Προσβάλει τους αγρότες η δέσμευση Τσίπρα», και πρόσθεσε ότι «Οι αγρότες δεν περιμένουν την υπόσχεση κανενός πολιτικού κόμματος για να συνεχίσουν να δουλεύουν στα χωράφια τους. Ο Έλληνας αγρότης περίμενε 27 λεπτά για να ακούσει τον άσχετο πρόλογο του κ. Τσίπρα για να αφιερώσει 2,5 λεπτά στην ελληνική γεωργία».

«Η καταστροφική επιλογή που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα οδηγούσε σε ανεργία, αλλά σε μία ζούγκλα. Ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται τα πάντα. Έναν νέο κόσμο όπου όλοι θα είναι ευτυχείς. Πείτε στον αγρότη την αλήθεια. Ένα μέρος της κοινωνίας ζητάει την αλήθεια αλλά ρέπει προς το ευχάριστο ψέμα. Να μην πετάτε πυροτεχνήματα παλαιοσυνδικαλιστικού τύπου», ανέφερε ο κ. Βενιζέλος.

Καμμένος: «Καταλάβαμε ότι βρισκόμαστε στο Τριώδιο»

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο πρόεδρος Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ο οποίος σχολίασε ειρωνικά ότι «Καταλάβαμε ότι βρισκόμαστε στο Τριώδιο».

«Στόχος της τρόικας και των δανειστών είναι να σταματήσει να υπάρχει πρωτογενής παραγωγή γιατί μόνο έτσι μπορούν να ελέγξουν ένα ολόκληρο έθνος, αυτό το σχέδιο εκπονούν οι δανειστές και η συγκυβέρνηση» πρόσθεσε ο κ. Καμμένος, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για ξεπούλημα της Αγροτικής Τράπεζας.

«Δεν θα σας επιτρέψουμε να κάνετε με τη λίστα Λαγκάρντ ότι κάνατε με τη Siemens» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.

«Υπάρχουν λύσεις που δεν θέλετε να δώσετε και αυτές οι λύσεις είναι ελληνικές και θα τις δώσει ο ελληνικός λαός σύντομα», προσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα