“Ο Σοφοκλής ήθελε Ελλάδα και Παναθηναϊκό”

Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης ανακοινώθηκε από τον Παναθηναϊκό για τρία χρόνια και έγινε μέλος μίας ομάδας, στην οποία βρέθηκε πολύ κοντά και το 2010.

Οι προτάσεις ήταν πολλές για τον θηριώδη Έλληνα σέντερ, ο οποίος όμως ήθελε φέτος να επιστρέψει στην Ελλάδα, μετά από δύο χρόνια στην Μακάμπι Τελ Αβίβ. Κι αυτό γιατί ήθελε να βρίσκεται κοντά στη γυναίκα του, Ειρήνη και το γιο τους, όπως εξηγεί στο Sport24.gr άνθρωπος του στενού του περιβάλλοντος:

“Ήταν η κατάλληλη στιγμή για να γυρίσει στην Ελλάδα, καθώς ήθελε να βρίσκεται εδώ με την γυναίκα του και το μωρό τους. Είχε κάποιες προτάσεις από το εξωτερικό, αλλά τις απέρριψε καθώς ήθελε να παίξει στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό.

Είναι πολύ χαρούμενος που ολοκληρώθηκε η μεταγραφή του. Και οι δύο πλευρές ήθελαν ένα μακροχρόνιο συμβόλαιο… Ο Σοφοκλής από τη μία ήθελε να είναι μέρος μίας ομάδας για περισσότερο από έναν χρόνο και από την άλλη ο Παναθηναϊκός ήθελε να χτίσει πάνω στον παίκτη. Άλλωστε, ο “Σόφο” δεν είναι ένας συμπληρωματικός παίκτης, χτίζεις πάνω του την εκάστοτε ομάδα”.

Είναι χαρακτηριστικό δε ότι ο Παναθηναϊκός είχε προσεγγίσει τον παίκτη, όταν ακόμα δεν είχε ξεκαθαρίσει το θέμα του Ομπράντοβιτς και πολύ περισσότερο όταν δεν υπήρχε στο προσκήνιο ο Αργύρης Πεδουλάκης…

“Η αλήθεια είναι ότι υπήρχε μία γενικότερη επιθυμία από πλευράς της οικογένειας Γιαννακόπουλου για να υπάρξει συμφωνία και από πολύ νωρίς είχε γίνει επαφή. Φυσικά, πολύ σωστά περίμεναν κι αυτοί να τελειώσει το θέμα του προπονητή για να ανακοινώσουν τη μεταγραφή”.

Αλήθεια όμως τι άποψη έχει ο Σχορτσανίτης για τον Αργύρη Πεδουλάκη, υπό τις οδηγίες του οποίου θα αγωνιστεί τη νέα σεζόν;

“Τον εκτιμάει πολύ και είναι πολύ θετικό ότι ο Πεδουλάκης έχει αποδείξει στο παρελθόν ότι δουλεύει πολύ με τους ψηλούς και βοηθάει στη βελτίωσή τους”, ανέφερε κοντινό πρόσωπο στον Σχορτσανίτη και συμπλήρωσε σχετικά με το φλερτ του 2010 που είχε υπάρξει ανάμεσα στις δύο πλευρές:

“Το 2010 υπήρχαν επαφές σε προχωρημένο επίπεδο, αλλά τότε προφανώς προτιμήθηκε ο Μάριτς από τον Παναθηναϊκό και η Μακάμπι μπήκε πιο δυναμικά στην απόκτηση του Σοφοκλή. Να όμως που δύο χρόνια μετά, υπήρξε συμφωνία…”.

Πηγή: www.sport24.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα