Ο Ομπάμα… γιατρός (φώτο)

Ένα κωμικό σκίτσο του Μπαράκ Ομπάμα παρουσιάζει το αμερικανικό περιοδικό The New Yorker, που αφιερώνει το τεύχος του στον αμερικανό πρόεδρο και την ιστορική μεταρρύθμιση για την υγεία που εγκρίθηκε την περασμένη εβδομάδα από το Ανώτατο Δικαστήριο, γνωστή και ως Obamacare.

Σε αυτό το τεύχος το εξώφυλλο δείχνει τον Ομπάμα να φοράει λευκή ιατρική μπλούζα, στηθοσκόπιο και με ένα εκτυφλωτικό χαμόγελο και τίτλο Σε καλή υγεία , ώστε να τονιστεί ακόμα περισσότερο η σημασία αυτής της σημαντικής νίκης του Αμερικανού προέδρου και των Δημοκρατών λίγους μήνες πριν τις κρίσιμες προεδρικές εκλογές.

Το

Obamacare δεν έγινε αποδεκτό από όλους, καθώς το συντριπτικό ποσοστό των Ρεπουμπλικανών δεν θέλει το σύστημα που προβλέπει την αναγκαστική ασφάλιση όλων των Αμερικανών μέχρι το 2014, χαρακτηρίζοντας το αντισυνταγματικό. Σήμερα ελάχιστοι αμερικανοί έχουν πρόσβαση στο σύστημα υγείας και ούτε το ζεύγος Κλίντον είχε μπορέσει να περάσει το αντίστοιχο νομοσχέδιο από το Κογκρέσο, προσκρούοντας στις αντιδράσεις των αντιπάλων τους.

Ο Ρεπουμπλικανός αντίπαλος του Ομπάμα για την κούρσα της Προεδρίας Μιτ Ρόμνει είχε ξεκαθαρίσει από την αρχή την αντίθετη θέση του στο νομοσχέδιο καλώντας τους ψηφοφόρους του να διώξουν τον σημερινό πρόεδρο από τον Λευκό Οίκο.

Keywords
Τυχαία Θέματα