Νίκη Χάμιλτον στο Ουγγρικό GP

Την πρώτη του νίκη με τα χρώματα της Mercedes στο Ουγγρικό GP πήρε o Λιούις Χάμιλτον

Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Κίμι Ραικόνεν (Lotus) και τρίτος ο Σ. Φέτελ (Red Bull), σε έναν εντυπωσιακό αγώνα, με πολλές ανακατατάξεις και αρκετά προσπεράσματα.

Το Ουγγρικό GP είχε συναρπαστική εξέλιξη από τον πρώτο γύρο μέχρι και το πέσιμο της καρό σημαίας. Στην εκκίνηση ο Λιούις Χάμιλτον διατήρησε την 1η θέση ενώ πίσω του ο Φέτελ έδωσε μάχη με το Γκροζάν για να κρατήσει τη 2η. Τα κατάφερε τελικά

με το Γάλλο να χάνει την πρώτη από μια σειρά μαχών. Ο Γκροζάν σήμερα όπως αποδεικνύει η 2η θέση του Ράικονεν είχε μονοθέσιο ικανό για τη νίκη και την ταχύτητα αλλά δεν είχε το ειδικό βάρος σαν οδηγός ενώ και η στρατηγική της ομάδας δεν βοήθησε την προσπάθειά του.

Ο Γάλλος πίεζε το Φέτελ στο πρώτο κομμάτι του αγώνα με τη μαλακή γόμα αλλά στη Lotus τους πήρε ο ύπνος στο pit wall όταν ο Φέτελ άλλαξε ελαστικά και βγήκε πίσω από το Μπάτον βραδυπορώντας. Αντί να τραβήξουν αμέσως μέσα το μονοθέσιο τους για αλλαγή άφησαν το Γκροζάν άλλους 2 γύρους έξω με αποτέλεσμα να τον βγάλουν – οποία έκπληξη – ακριβώς πίσω από τους Φέτελ και Μπάτον. Ο Βρετανός με τη McLaren είχε εκκινήσει με τη μέση γόμα και κράτησε τους δυο πιλότους πίσω του οριοθετώντας το ρυθμό τους για πάνω από 10 γύρους.

Keywords
Τυχαία Θέματα