Νέες εξελίξεις: Το Boeing έπεσε στην τεράστια δίνη του Ινδικού!

Νέες εξελίξεις βγαίνουν στην επιφάνεια όσον αφορά την τύχη του μοιραίου Boeing 777 των Μαλαισιανών αερογραμμών. Καθώς στο σημείο που έχουν εστιαστεί οι έρευνες στο νότιο Ινδικό Ωκεανό υπάρχει μια τεράστια δίνη που λέγεται Gyre η οποία μπορεί να ρουφήξει οτιδήποτε προς το βυθό και να το μεταφέρει ακόμη και σε απόσταση 1500 μιλίων σε χρονικό διάστημα 10 ημερών.

Αυτό υποστήριξε ο Λέκτορας στο Τμήμα Γεωγραφίας της Σχολής Τεχνών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Μαλαισίας ( UM ) Prof Datuk

Azizan Abu Samah σχετικά με την κατάσταση στο νότιο Ινδικό Ωκεανό , περίπου 2.500 χλμ νοτιοδυτικά του Περθ της Αυστραλίας, η οποία αποτελεί το επίκεντρο των ερευνών αυτή τη στιγμή.

Η συγκεκριμένη περιοχή θεωρείται μια από τις πιο απομακρυσμένες περιοχές του κόσμου σύμφωνα με δήλωση του Αυστραλού πρωθυπουργού Τόνι Άμποτ. Ο Δρ Azizan λέει ότι το μέγεθος των μεγάλων δινών που ονομάζονται gyre στον Ινδικό Ωκεανό είναι τεράστιο και εκτείνεται από τη Σουμάτρα, την Ινδονησία μέχρι και την ακτή της Μαδαγασκάρης .

Να σημειωθεί πως παγκοσμίως υπάρχουν 5 τεράστιες τέτοιες δίνες, οι οποίες βρίσκονται στο Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό , στο Βόρειο Ειρηνικό Ωκεανό , το Νότιο Ατλαντικό Ωκεανό και το Νότιο Ειρηνικό Ωκεανό.

Διαβάστε επίσης

The post Νέες εξελίξεις: Το Boeing έπεσε στην τεράστια δίνη του Ινδικού! appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα