Μίζες εκατομμυρίων στη Χαλκιδική!

του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Δημόσιοι υπάλληλοι, που δηλώνουν πολιτικοί ή αυτοδιοικητικοί άρχοντες, δηλώνουν εκατομμύρια σε μετρητά και δεν δικαιολογείται ασφαλώς από πουθενά η προέλευσή τους.
Τη συγκλονιστική καταγγελία-αποκάλυψη κάνει με τον πιο επίσημο τρόπο σε επιστολή διαμαρτυρίας που μας έστειλε ο επί χρόνια νομάρχης Χαλκιδικής και σήμερα δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέρης Ζωγράφος. Ταυτόχρονα, ο ίδιος δηλώνει ότι μετά από πολλά χρόνια στα κοινά και με δύο δικηγορικά γραφεία δεν έχει κανενός είδους πλουτισμό.
Η επιστολή στάλθηκε ως απάντηση στις μέχρι σήμερα αποκαλύψεις του «Παρασκηνίου» στο

πλαίσιο της έρευνας για το πόρισμα-βόμβα που αφορά στη Χαλκιδική. Ο κ. Ζωγράφος απαντά στους επιθεωρητές και σε όσα εκείνοι καταλογίζουν στο πόρισμά τους ότι δεν διαθέτουν τις «μόνες σωστές νομικές και πραγματικές απόψεις» και, άρα, όσα καταλογίζουν θα «υποστούν τον τελικό έλεγχο των θεσμικών οργάνων». Ταυτόχρονα, μας καλεί να τα εκτιμήσουμε και εμείς ανάλογα. Είναι αυτονόητο ότι συμφωνούμε απόλυτα μαζί του στην υπόδειξη.

Τίποτα δεν γίνεται τυχαία στη Χαλκιδική και στο Άγιο Όρος

Παρουσιάζουμε το πόρισμα όχι ως την εκ Θεού αλήθεια, αλλά ως πραγματικό γεγονός και μόνο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το πραγματικό γεγονός είναι η σύνταξη και η υποβολή αυτού του πορίσματος και δεν κρίνουμε το περιεχόμενό του ως αληθές ή ψευδές. Αυτή η κρίση ανήκει, όπως σημειώνει και ο κ. Ζωγράφος, στα θεσμικά όργανα.
Αυτό που εμείς σημειώνουμε προχωρώντας πιο πέρα, όπως οφείλει να κάνει και ο κ. Ζωγράφος και κάθε αρμόδιος, είναι ότι δεν μπορεί να περιμένουμε στον αιώνα τον άπαντα να κάνουν τα θεσμικά όργανα το καθήκον τους, δηλαδή να αποφανθούν αμετάκλητα για όλα αυτά.
Αν έκριναν σωστά οι επιθεωρητές, οι καταγγελλόμενοι από αυτούς δεν έχουν καμία θέση στη δημόσια διοίκηση. Αν όχι, έχουν ευθύνες οι επιθεωρητές. Να παραμένουν όλοι στις θέσεις τους χωρίς την παραμικρή συνέπεια, δηλαδή και ελεγχόμενοι και ελέγχοντες, θυμίζει τη γνωστή ελληνική πατέντα σύμφωνα με την οποία, για παράδειγμα, και σκάνδαλο είναι η Siemens και κανείς δεν είναι υπεύθυνος. Και χρηματισθέντες υπάρχουν στη Siemens και ο χρηματισμός τους μένει ατιμώρητος και σχεδόν αδιερεύνητος.
Προσέξτε και το κυριότερο σημείο της επιστολής του κ. Ζωγράφου και το «μέλλον» του και εκτιμήστε στη συνέχεια τον τρόπο με τον οποίο επιβάλλεται η νομιμότητα, αλλά και τις δυσκολίες άσκησης του δημοσιογραφικού λειτουργήματος.
Μας γράφει ότι δημόσιοι υπάλληλοι που έγιναν πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί δηλώνουν εκατομμύρια ευρώ και αυτά δεν δικαιολογούνται. Πόσοι μπορεί να είναι αυτής της κατηγορίας στη Χαλκιδική; Μετρημένοι στα δάχτυλα 4-5 χεριών διαχρονικά; Και, όμως, και αυτό θα μείνει στο ντουλάπι.
Κινούμενοι στην ίδια λογική, δεν υιοθετούμε ως αλήθεια την καταγγελία-αποκάλυψη του κ. Ζωγράφου, ούτε θεωρούμε ότι είναι ψέμα. Την προβάλλουμε ως καταγραφή, άρα πραγματικό γεγονός στην επιστολή του. Όπως και την καταγραφή του πορίσματος. Ας ελπίσουμε ότι θεσμικά όργανα, αρμόδιοι που λέει ο κ. Ζωγράφος, θα ε

Keywords
Τυχαία Θέματα