Μετά τις πλημμύρες και θυελλώδεις άνεμοι «χτυπούν» τη Βρετανία

Έπειτα από τις καταστροφικές πλημμύρες που αντιμετώπισαν οι κάτοικοι στη Βρετανία, τις τελευταίες μέρες βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς δέχονται προειδοποιήσεις για περαιτέρω επιδείνωση του καιρού.

Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους και περίπου 1.600 στρατιώτες έχουν τεθεί σε επιφυλακή.

Οι Αρχές εξέδωσαν την πρώτη «κόκκινη προειδοποίηση» του χειμώνα, διότι ισχυροί άνεμοι αναμένεται να «χτυπήσουν» τις επόμενες ώρες.

Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία

προβλέπει ότι οι περιοχές στα νοτιοδυτικά της χώρας θα πληγούν από θυελλώδεις ανέμους με τις ριπές να φθάνουν τα 130 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ αναμένεται να δημιουργηθούν προβλήματα στις μετακινήσεις και το δίκτυο ηλεκτροδότησης.

Οι κάτοικοι καλούνται να αποφύγουν τις επικίνδυνες περιοχές, προκειμένου να αποφευχθούν ατυχήματα από τις εκτεταμένες ζημιές που αναμένεται να προκληθούν, γι’ αυτό και έχει σημάνει κόκκινος συναγερμός που ισχύει από τις 13:30 έως τις 21:00, εξαιτίας του σοβαρού κινδύνου που υπάρχει.

Η Υπηρεσία Περιβάλλοντος εξέδωσε την Τρίτη 16 προειδοποιήσεις για σφοδρές πλημμύρες, 14 στο Μπέρκσιρ και το Σάρεϊ, όπου ο ποταμός Τάμεσης υπερχείλισε και 2 στο Σόμερσετ, μία από τις πλέον πληγείσες περιοχές.

Την περασμένη εβδομάδα περίπου 850 σπίτια πλημμύρισαν και χιλιάδες άλλα κινδυνεύουν να πλημμυρίσουν, ενώ οι κάτοικοι καταγγέλλουν περιστατικά λεηλασιών στα σπίτια που έχουν εκκενωθεί.

Ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον ακύρωσε το προγραμματισμένο του ταξίδι στο Ισραήλ την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να αντιμετωπίσει την κρίση που έχουν προκαλέσει οι εκτεταμένες πλημμύρες.

Ο Κάμερον δέχεται έντονη κριτική για τους χειρισμούς της κυβέρνησης και για τον τρόπο που αντιμετωπίζει την κρίση αυτή, ενώ ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Κοινοτήτων Έρικ Πικλς φέρεται να επιτέθηκε φραστικά εναντίον της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος, κατηγορώντας τους ότι δεν έλαβαν τα απαραίτητα μέτρα όπως όφειλαν να κάνουν.

The post Μετά τις πλημμύρες και θυελλώδεις άνεμοι «χτυπούν» τη Βρετανία appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα