Μερική συμφωνία Αφγανιστάν-ΗΠΑ

Μπορεί να μην κατάφεραν να έλθουν σε συμφωνία για το κομβικό θέμα της «ασυλίας» των Αμερικανών στρατιωτών οι οποίοι θα παραμείνουν στο Αφγανιστάν μετά το 2014, όμως, Καμπούλ και Ουάσινγκτον συμφώνησαν για μια πλειάδα άλλων ζητημάτων που αφορούν την μελλοντική αμερικανική παρουσία στη χώρα.

Βάσει των όσων συμφωνήθηκαν, οι δύο πλευρές ρύθμισαν τις παραμέτρους που αφορούσαν την παρουσία των αμερικανικών στρατευμάτων στο Αφγανιστάν μετά το πέρας της αποστολής του ΝΑΤΟ στη χώρα, στο τέλος του 2014, τον αριθμό των αμερικανικών βάσεων

καθώς και το καθεστώς των στρατιωτών που θα παραμείνουν στο Αφγανιστάν

«Καταλήξαμε σε μια σειρά συμφωνιών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αφγανός πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι, στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι.

Ωστόσο, «αγκάθι» παραμένει η διευθέτηση της «ασυλίας» των Αμερικανών στρατιωτών (δηλαδή αν θα δικάζονται για τα εγκλήματα που διαπράττουν στο Αφγανιστάν από αμερικανικά και όχι αφγανικά δικαστήρια), με τον κ. Κέρι να δηλώνει ότι «αν αυτό το θέμα δεν λυθεί, τότε δυστυχώς δεν θα μπορέσει να υπάρξει μια διμερής συμφωνία ασφαλείας».

The post Μερική συμφωνία Αφγανιστάν-ΗΠΑ appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα