Κίνα: «Ένας νέος, αποαμερικανοποιημένος κόσμος»

Την ώρα που στις ΗΠΑ, η διαμάχη Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών για τον προϋπολογισμό και την αύξηση του νομίμου ορίου δανειοδότησης της χώρας καλά κρατεί, ένα άρθρο γνώμης στο επίσημο κινεζικό πρακτορείο «Νέα Κίνα» έρχεται να ταράξει εκ νέου τα νερά στη διεθνή πολιτική σκηνή.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «Ενώ οι Αμερικανοί πολιτικοί δεν καταφέρνουν να βρουν μια βιώσιμη συμφωνία για να επαναλειτουργήσουν κανονικά οι πολιτικοί θεσμοί για τους οποίους υπερηφανεύονται τόσο, είναι ίσως η κατάλληλη στιγμή για τον κατάπληκτο πλανήτη

να αρχίσει να εξετάζει την οικοδόμηση ενός αποαμερικανοποιημένου κόσμου», υπογραμμίζει το πρακτορείο.

«Οι ανησυχητικές ημέρες στις οποίες η μοίρα άλλων χωρών βρίσκεται στα χέρια ενός υποκριτικού έθνους πρέπει να πάρουν τέλος και να εφαρμοστεί μια νέα παγκόσμια τάξη όπου όλα τα έθνη (…) θα δουν ότι τα συμφέροντά τους γίνονται σεβαστά και προστατεύονται επί ίσοις όροις», υπογράμμισε επίσης το άρθρο.

Να σημειωθεί ότι το πολιτικό αδιέξοδο της Ουάσινγκτον αφορά άμεσα το Πεκίνο που είναι ο μεγαλύτερος κάτοχος αμερικανικών χρεωστικών τίτλων καθώς κατέχει ομόλογα αξίας 1,277 τρισ. δολαρίων, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία που έχει δώσει στη δημοσιότητα το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΜΕ-ΜΠΕ

The post Κίνα: «Ένας νέος, αποαμερικανοποιημένος κόσμος» appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα