Μέχρι τις 16 Μαΐου οι αιτήσεις για το νηπιαγωγείο του 251 ΓΝΑ

Εν αναμονή της εγκυκλίου του υπουργείου Παιδείας, που θα καθορίζει τις λεπτομέρειες για την εγγραφή νηπίων στα νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2014-2015 και η οποία σύμφωνα με εκτιμήσεις θα βγει μέσα στον Μάιο, η Πολεμική Αεροπορία ξεκίνησε ήδη τις διαδικασίες για την επιλογή των νηπίων που θα φοιτήσουν στο παράρτημα ΓΝΑ του 1ου Νηπιαγωγείου Παπάγου.

Ποια νήπια έχουν δικαίωμα εγγραφής

Οι γονείς που ενδιαφέρονται να εγγράψουν τα νήπιά τους για το σχολικό έτος 2014-2015 στο νηπιαγωγείο του 251 ΓΝΑ οφείλουν

να γνωρίζουν πως απαραίτητο κριτήριο για να επιλεχθούν τα παιδιά τους για εγγραφή είναι να συμπληρώνουν στις 31 Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής τους, δηλαδή του 2014, την ηλικία των πέντε ετών. Επίσης, πρέπει να είναι τέκνα στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού της ΠΑ, ή και προσωπικού των λοιπών κλάδων ή Σωμάτων των ΕΔ, που όμως «υπηρετεί ή εργάζεται σε Μονάδα της ΠΑ, εφόσον και ο έτερος γονέας είναι εργαζόμενος», όπως αναφέρεται σε σχετικό ενημερωτικό έγγραφο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στα 240 ευρώ το κόστος

Το νηπιαγωγείο είναι ολοήμερο, με ωράριο 08.00-15.45 και λειτουργεί στο 251 ΓΝΑ ως παράρτημα του 1ου Νηπιαγωγείου Παπάγου, παρέχοντας έναντι 240 ευρώ, για όλο το έτος, εφόσον το επιθυμούν οι γονείς, τη δυνατότητα σίτισης των νηπίων με πρόγευμα και γεύμα.

Τα δικαιολογητικά

Για το στρατιωτικό προσωπικό που ενδιαφέρεται να εγγράψει τα παιδιά του απαιτείται αίτηση θεωρημένη από το Γραφείο Στρατιωτικού Προσωπικού της Μονάδας του γονέα ή κηδεμόνα και ακριβές φωτοαντίγραφο της πρώτης σελίδας του ΑΒΜ (Ατομικό Βιβλιάριο Μητρώου), ως αποδεικτικό των ετών υπηρεσίας. Ακόμη, πρέπει να κατατεθεί πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης ή ληξιαρχική πράξη γέννησης, στα οποία φαίνεται η ηλικία του νηπίου και δικαιολογητικά από τα οποία να φαίνεται ότι και οι δύο γονείς είναι εργαζόμενοι. «Ειδικότερα, για το στρατιωτικό προσωπικό της ΠΑ απαιτείται θεωρημένη αίτηση από τη Διεύθυνση Στρατιωτικού προσωπικού της Μονάδας του, ενώ για τον έτερο γονέα πρόσφατη βεβαίωση εργασίας, από τον οικείο εργοδότη και τον ασφαλιστικό του φορέα». Τέλος, θα πρέπει να κατατεθεί και αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος του τρέχοντος έτους, αλλά και αντίγραφο του τελευταίου εκκαθαριστικού σημειώματος συνοδευμένα από υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86, στην οποία θα βεβαιώνεται η γνησιότητα των αντιγράφων που κατατίθενται. Ακόμη, η Επιτροπή Επιλογής Δικαιούχων μπορεί να ζητήσει και κάθε άλλο δικαιολογητικό που θα κριθεί αναγκαίο.

Για το πολιτικό προσωπικό απαιτείται αίτηση θεωρημένη από το Γραφείο Πολιτικού Προσωπικού, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης ή ληξιαρχική πράξη γέννησης, στα οποία φαίνεται η ηλικία του νηπίου για το οποίο αιτείται η εγγραφή, θεωρημένη αίτηση από τη Διεύθυνση Πολιτικού Προσωπικού της Μονάδας του αιτούντος, και πρόσφατη βεβαίωση εργασίας, από τον εργοδότη και τον ασφαλιστικό φορέα του έτερου γονέα, αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος του τρέχοντος έτους και αντίγραφο του τελευταίου εκκαθαριστικού σημειώματος συνοδευμένα από υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86, στην οποία θα βεβαιώνεται η γνησιότητα των αντιγράφων που κατατίθεται και κάθε άλλο δικαιολογητικό που θα ζητηθεί από την Επιτροπή Επιλογής Δικαιούχων.

Ποια νήπια εγγράφονται κατά προτεραιότητα

Δικαίωμα εγγραφής κατά απόλυτη σειρά προτεραιότητας έχουν τα νήπια γονέων φονευθέντων κατά την εκτέλεση του καθήκοντος στην ΠΑ, σε ειρήνη ή πόλεμο, των πολυτέκνων, των ΑμΕΑ, όσα είναι ορφανά από τον έναν ή και τους δύο γονείς, τα τέκνα διαζευγμένων ή σε διάσταση γονέων, εφόσον την επίβλεψη έχει το μέλος που υποβάλλει την αίτηση, άγαμων μητέρων και του προσωπικού που υπηρετεί ή εργάζεται σε βρεφονηπιακό Σταθμό της ΠΑ.

Σε όλες τις περιπτώσεις είναι απαραίτητο, προκειμένου να αξιολογηθούν οι αιτήσεις αυτές, να έχουν φτάσει στη γραμματεία του βρεφονηπιακού σταθμού μέχρι τις 16 Μαΐου 2014. Οι πίνακες με τα επιλεγέντα τέκνα θα αναρτηθούν στις 30/5/2014 στον βρεφονηπιακό σταθμό.

Κώστας Αττίας

The post Μέχρι τις 16 Μαΐου οι αιτήσεις για το νηπιαγωγείο του 251 ΓΝΑ appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα