Με χειροπέδες Μπούκουρας και Γερμενής αύριο στην Ολομέλεια της Βουλής

Οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Στάθης Μπούκουρας και Γιώργος Γερμενής αναμένεται να μεταβούν αύριο στη Βουλή, προκειμένου να παραστούν στη συνεδρίαση της Ολομέλειας ενόψει της συζήτησης για την άρση ή μη της ασυλίας τους, με χειροπέδες.

Πρόκειται για ένα πρωτοφανές γεγονός

καθώς ποτέ στα ελληνικά χρονικά δεν έχει παραστεί προφυλακισμένος βουλευτής στη Βουλή, με χειροπέδες, για να ψηφίσει, ενώ οι δύο βουλευτές έχουν κληθεί για συμπληρωματικές απολογίες για παράνομη οπλοκατοχή στο πλαίσιο της εγκληματικής οργάνωσης.

Ο Πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης, έχει ζητήσει να τηρηθούν αυστηρά όλοι οι δικονομικοί κανονισμοί σχετικά με την μεταγωγή τους. Πιο συγκεκριμένα, με βάση τον έως τώρα σχεδιασμό, οι προφυλακισμένοι βουλευτές θα μεταφερθούν με κλούβα της Αστυνομίας έως την είσοδο του Μεγάρου της Βουλής, όπου και θα τον παραλάβουν οι άνδρες της ασφάλειας του Κοινοβουλίου.

Για την μετακίνηση εντός του Μεγάρου του Κοινοβουλίου, η Αστυνομία θα βρίσκεται σε συνεργασία με την φρουρά της Βουλής, ενώ αντίθετα δεν επιτρέπεται η παρουσία τους στην αίθουσα της Ολομέλεια. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει καταστρωθεί ένα ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο, της ΕΛΑΣ σε συνεργασία με τη φρουρά της Βουλής, για τη μετακίνηση του κ. Γερμενή τόσο από τις φυλακές Κορυδαλλού προς τη Βουλή όσο και για τις κινήσεις του εντός του Κοινοβουλίου.

Εκτός από την υπόθεση του προφυλακισμένου στις φυλακές Κορυδαλλού Γιώργου Γερμενή, η Ολομέλεια θα κληθεί να αποφασίσει για την άρση ή μη της ασυλίας του επίσης προφυλακισμένου τις φυλακές Ναυπλίου και διαγραφέντα από τη Χρυσή Αυγή Στάθη Μπούκουρα, που κατηγορείται για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, του επίσης ανεξάρτητου πλέον βουλευτή Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου με την ίδια κατηγορία, και του Νίκου Μίχου που κατηγορείται για παράβαση του νόμου περί όπλων και ναρκωτικών.

Υπενθυμίζεται ότι για όλες τις υποθέσεις η αρμόδια επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής έχει εισηγηθεί την άρση ασυλίας των βουλευτών.

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

The post Με χειροπέδες Μπούκουρας και Γερμενής αύριο στην Ολομέλεια της Βουλής appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα