Ομιλίες Ντόρας και Μεϊμαράκη για την ασφάλεια των Χριστιανών στη Μέση Ανατολή και τη Μεσόγειο

Με την ομιλία του Προέδρου της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη θα ξεκινήσει αύριο στις 09.30 η διάσκεψη για τη Θρησκευτική Ελευθερία και Ασφάλεια των Χριστιανικών Μειονοτήτων στη Μέση Ανατολή και στη Νότια Μεσόγειο που θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Γερουσίας του Ελληνικού Κοινοβουλίου, στο πλαίσιο της Συνεδρίασης της Επιτροπής Πολιτικών Υποθέσεων και Δημοκρατίας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Η πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση αυτής της διάσκεψης,

σε μία περίοδο που η ευρύτερη περιοχή μας «φλέγεται» και οι χριστιανικοί πληθυσμοί αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ανήκει στην Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία είναι η Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, ενώ το παρόν θα δώσουν ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξάνδρειας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος, ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, κυρία Anne Brasseur, με θέμα «Ελευθερία της θρησκείας ή των πεποιθήσεων στη Μέση Ανατολή και τη Νότια Μεσόγειο».

Συμμετοχή έχουν δηλώσει και εκπρόσωποι των Κοινοβουλίων της Αλγερίας, του Ισραήλ, της Αιγύπτου, της Ιορδανίας, του Λιβάνου, του Μαρόκου, της Εθνικής Συνταγματικής Συνέλευσης της Τυνησίας και του Εθνικού Παλαιστινιακού Συμβουλίου.

Κώστας Αττίας

The post Ομιλίες Ντόρας και Μεϊμαράκη για την ασφάλεια των Χριστιανών στη Μέση Ανατολή και τη Μεσόγειο appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα