Νότια Κορέα: Αυτά ήταν τα αίτια του ναυαγίου του κρουαζιερόπλοιου

Στην εξακρίβωση των αιτιών του ναυαγίου του μοιραίου κρουαζιερόπλοιου Sewol προχωρούν οι αρχές της Νοτίου Κορέας, οι οποίες κάνουν λόγο για υπερφόρτωση του φέρι καθώς και για λάθος τρόπος με τον οποίο είχε δεθεί το φορτίο.

Άλλωστε, όπως είχε αποκαλυφθεί όχι μόνο το πλοίο ταξίδευε με φορτίο έξι φορές πάνω από το επιτρεπτό όριο, αλλά είχε πραγματοποιήσει 246 δρομολόγια τους τελευταίους 13 μήνες υπό αυτές τις συνθήκες.

Υπενθυμίζεται ότι στις 16 Απριλίου το Sewol βυθίστηκε οδηγώντας στον θάνατο 267 επιβάτες, ενώ το μακάβριο έργο των δυτών συνεχίζεται για να εντοπίσουν τις 35 ακόμα σορούς

που θεωρείται ότι βρίσκονται ακόμα εγκλωβισμένοι στους χώρους του πλοίου.

Εν τω μεταξύ, η τραγωδία συνεχίζεται, καθώς ένας από τους δύτες έχασε τη ζωή του, την ώρα της αναζήτησης των αγνοουμένων.

Σύμφωνα με τους συναδέλφους του, πέντε λεπτά αφότου βούτηξε στη θάλασσα άρχισε να αντιμετωπίζει προβλήματα με την παροχή οξυγόνου.

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης δήλωσε πως τη στιγμή που οι υπόλοιποι δύτες έσπευσαν να τον σώσουν ο άνδρας δεν είχε τις αισθήσεις του και δεν ανέπνεε.

Το περασμένο σαββατοκύριακο ο πρόεδρος της Νοτίου Κορέας, Παρκ Γκεούν – χίε επισκέφθηκε το λιμάνι όπου πραγματοποιούνται οι επιχειρήσεις διάσωσης, ώστε να βρεθεί στο πλευρό των οικογενειών των αγνοουμένων και να υποστηρίξει το έργο των δυτών.

Παράλληλα, εκφράζονται φόβοι ότι οι υπόλοιποι αγνοούμενοι μπορεί να μη βρεθούν ποτέ καθώς αντικείμενα, ρούχα, ακόμα και στρώματα του πλοίου εντοπίστηκαν να επιπλέουν σε απόσταση 15 χιλιομέτρων από το σημείο του ναυαγίου.

Για το λόγο αυτό, έχουν τοποθετηθεί δίχτυα γύρω από το πλοίο ώστε να συγκρατήσουν οτιδήποτε μπορεί να απομακρυνθεί.

The post Νότια Κορέα: Αυτά ήταν τα αίτια του ναυαγίου του κρουαζιερόπλοιου appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα