Κίνηση-σοκ κατά της Τουρκίας!

O αφανισμός των ελληνικών δασών δεν είναι και δεν ήταν ποτέ μονοσήμαντος… Είναι γνωστό ότι τα χτυπήματα των μυστικών υπηρεσιών γίνονται με τέτοιον τρόπο, ώστε να μπορούν να ερμηνευτούν και να… παρερμηνευτούν. Δηλαδή, να υπάρχουν περισσότερες από μία εξηγήσεις, ώστε να μπερδεύεται η κοινή γνώμη, όταν θα γίνει δέκτης καταγγελιών ή ερμηνειών.
Ο εμπρησμός ενός δάσους γίνεται με τρόπο που να φαίνεται και τυχαίο γεγονός λόγω ισχυρών ανέμων και δουλειά καταπατητών λόγω του τρόπου λειτουργίας του κράτους και δουλειά ενός… πυρομανούς για να εκδικηθεί την άτιμη την κενωνία και δουλειά τοπικών κυκλωμάτων

εμπορίας γης και οικοπεδοποίησης, αλλά και δουλειά οργανωμένης ομάδας.
Στη μεγάλη καταστροφή των παραλίων της Πελοποννήσου δεν έχει κανείς αμφιβολία ότι ήταν οργανωμένος εμπρησμός από ξένους πράκτορες.  Ζητούμενο παραμένει για λογαριασμό τίνων δρούσαν και θα μπορούσε να πει κανείς ότι και πάλι δεν είναι μονοσήμαντο. Η Τουρκία, η Αλβανία και τα Σκόπια έχουν συμφέροντα από πιέσεις προς την Ελλάδα. Θα μπορούσαν να χτυπήσουν τόσο πολύ αυτοί, αν δεν υπήρχε συμφέρον να πιεστεί η Ελλάδα και μια μεγάλη δύναμη;
Κατά καιρούς, οι Τούρκοι δρουν ως εμπροσθοφυλακή Αμερικανών, Γερμανών, Γάλλων, Βρετανών κ.λπ. Η Ιστορία μας έχει, ανά διαστήματα, πολλές αποδείξεις περί αυτών. Από τη Μικρασιατική Καταστροφή και πιο πίσω στους απελευθερωτικούς αγώνες της εκατονταετίας του 1800 και πιο μπροστά έως την καταστροφή της Κύπρου το 1974, οι Τούρκοι δρούσαν ΚΑΙ για λογαριασμό Αμερικανών και Βρετανών.
Είχαμε ανοιχτά αναφερθεί στον εμπρησμό της Πελοποννήσου το 2007, με σκοπό να πιεστεί η κυβέρνηση Καραμανλή και να λάβει το μήνυμα, έτσι ώστε να μην προχωρήσει την πολιτική των αγωγών και της προσέγγισης με τη Ρωσία. Πιεζόταν να συνεχίσει τον ίδιο ολισθηρό δρόμο της υπερχρέωσης και της μεγάλης εξάρτησης από τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Στο τέλος του δρόμου περίμενε η παγίδα του ΔΝΤ, που είχαν ετοιμάσει με τη βοήθεια ντόπιων συνεργατών τους.
Αυτό που βιώνουμε σήμερα δεν είναι παρά η παγίδα. Στόχος είναι τα πετρέλαια, ο ορυκτός πλούτος της λεκάνης της Μεσογείου και της Ελλάδας, γεγονός που επιβεβαιώνεται πια από πολλές μαρτυρίες και ακλόνητα στοιχεία.
Τούτων δοθέντων δεν είναι καθόλου τυχαία η εξαιρετικά σοβαρή κίνηση του δημάρχου Πεντέλης, κ. Στεργίου, εναντίον ενός εκ των εμπρηστών των ελληνικών δασών: της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας ως υπηρεσίας του τουρκικού κράτους. Ο κ. Στεργίου κατέθεσε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών αγωγή εναντίον «της τουρκικής Δημοκρατίας», με την οποία ζητά 50 εκατομμύρια ευρώ αποζημίωση ή πλήρη αναδάσωση της Πεντέλης. Στην αγωγή παραθέτει στοιχεία (δηλώσεις Γιλμάζ κ.λπ.) για την ανάμειξη των τουρκικών υπηρεσιών στον εμπρησμό της Πεντέλης τον Ιούλιο του 1995.
Τότε είχαν καεί, όπως αναφέρεται στην αγωγή, 68.844 στρέμματα με συντονισμένες εστίες πυρκαγιάς που ξεκίνησαν από τις…7.30 το πρωί με θερμοκρασία μόλις 25 βαθμούς Κελσίου, αλλά ανέμους πολλών μποφόρ.
Και μόνο το γεγονός ότι η αγωγή κατατέθηκε… 17 χρόνια μετά από έναν
Keywords
Τυχαία Θέματα