Κινέζικα θα είναι 1 στα 4 πλοία έως το 2030

Σχεδόν το 1 στα 4 εμπορικά πλοία θα είναι κινεζικών συμφερόντων, μέχρι και το 2030, σύμφωνα με έρευνα των Lloyd’s Register, Qinetiq and Strathclyde University με τίτλο: «Global Marine Trends 2030».

Από την ίδια έρευνα, που συνολικά κράτησε πάνω από δύο χρόνια, συμπεραίνεται ότι ο ελληνόκτητος στόλος θα παραμείνει ισχυρός, ενώ ο ιαπωνικός στόλος ενδέχεται να μειωθεί ακόμα και στο μισό.

Η μελέτη επισημαίνει ότι το θαλάσσιο εμπόριο θα υπερδιπλασιαστεί μέχρι το 2030, και από 9 δισεκατομμύρια τόνους σήμερα, θα κυμανθεί από τα 19 μέχρι και τα 24

δισεκατομμύρια τόνους.

Στη μελέτη εξετάζονται τρία σενάρια. Το «Status Quo», που η παγκόσμια ανάπτυξη θα ακολουθήσει τα σημερινά δεδομένα με κάποιες περιόδους «εκτίναξης» και κάποιες άλλες ύφεσης, το «Global Commons» που η ανάπτυξη θα προέλθει από στενή συνεργασία ανάμεσα στα κράτη, γεγονός που θα μειώσει τον προστατευτισμό και θα ενισχύσει την ανάπτυξη και το «Competing Nations» θεωρεί ότι τα έθνη θα λειτουργήσουν αυτόνομα και για τα δικά του συμφέροντα το κάθε ένα. Σε αυτή την περίπτωση θα αυξηθεί ο προστατευτισμός και θα μειωθεί η ανάπτυξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα