Κεδίκογλου: Θετικοί για επενδύσεις οι Ρώσοι

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου ανέφερε σε δηλώσεις του, μετά το τέλος εκτενούς συνάντησης που είχε με την ηγεσία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ότι η Ρωσία είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο στην οποία παρουσιάζεται ο νέος επενδυτικός νόμος που θα συζητηθεί στη Βουλή το αμέσως προσεχές διάστημα.

Ο κ. Κεδίκογλου συνέχισε τονίζοντας ότι η ρωσική πλευρά ανταποκρίνεται πολύ

θετικά στις επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα δείχνοντας κατά αυτόν τον τρόπο εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέλυσε τις προοπτικές συνεργασίας με Ρώσους επενδυτές σε παραδοσιακούς τομείς όπως είναι τα αγροτικά προϊόντα και ο τουρισμός, αλλά και οι σχετικά νέες κατευθύνσεις διμερούς συνεργασίας, όπως οι εναλλακτικές πηγές ενέργειας, η φαρμακοβιομηχανία και οι εξοχικές κατοικίες για τη ρωσική μεσαία τάξη.

Ο Σ. Κεδίκογλου χαιρέτισε την πολύ σημαντική συμβολή στην ελληνική οικονομία της αύξησης των ελληνικών εξαγωγών προς τη Ρωσία και της ροής των Ρώσων τουριστών προς την Ελλάδα και περιέγραψε σειρά ελκυστικών προοπτικών για Ρώσους επενδυτές, πέραν του επιβεβαιωμένου ρωσικού ενδιαφέροντος για τον παραδοσιακό κλάδο της ενέργειας και την ιδιωτικοποίηση των ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ.

Να σημειωθεί ότι τον κυβερνητικό εκπρόσωπο συνόδευαν ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ανάπτυξης κ. Τσόκας και ο εκπρόσωπος του Invest in Greece κ. Ηλιάδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα