Κατερίνα Διδασκάλου: «Τούρκικα και κρίση τσάκισαν τους ηθοποιούς»

Στη ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΑΠΑΔΑΚΗ

Η «Ερατώ», που δεν ένιωσε ποτέ τον έρωτα, η Κατερίνα, που από παιδί ονειρευόταν να γίνει πυρηνικός επιστήμονας, η Διδασκάλου που τελικά κατέκτησε το θέατρο. Τρεις γυναίκες σε ένα σώμα, τρεις ζωές σε μια ψυχή. Μήπως, όμως, αυτό δεν σημαίνει ηθοποιός; H Κατερίνα Διδασκάλου μιλά για την οικονομική κρίση που έχει «τσακίσει» τους ηθοποιούς και στέλνει το δικό της μήνυμα για τα τούρκικα

σίριαλ που έχουν κατακλύσει την ελληνική τηλεόραση.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά ανεβαίνει το επιτυχημένο έργο «η πόρνη από πάνω». Τι σας γοήτευσε στο κείμενο;
Το κείμενο ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Διαβάζοντάς το δοκιμαστικά στη μητέρα μου, μού έκανε εντύπωση που ο γιος μου στην αρχή είπε «ωχ, ακόμα ένα καινούργιο έργο», όμως, μετά άφησε το playstation και ήρθε και έμεινε μέχρι το τέλος.

Είπατε, λοιπόν, ότι το έργο σάς άγγιξε από την αρχή. Η ηρωίδα του έργου, η Ερατώ, σας γοήτευσε;
Σίγουρα με γοήτευσε. Μάλιστα, ένα πρόσωπο που με βοήθησε να κατανοήσω την ηρωίδα ήταν η Όλγα, η οποία ήταν στα σεμινάρια θεάτρου που έκανα σε ερασιτέχνες ηθοποιούς πέρυσι σε ένα πνευματικό κέντρο. Η κοπέλα αυτή μου έδειξε ακριβώς αυτή την ηρωίδα.

Ίσως, τελικά, το γοητευτικό να είναι που δεν έχετε κοινά σημεία;
Ναι, είναι ένα πολύ γοητευτικό στοιχείο γιατί αυτό με ωθεί σε περισσότερο ψάξιμο. Όταν η κόρη μου το πρωτοείδε, μου είπε «περπατάς και μιλάς αλλιώτικα» και τότε κατάλαβα ότι είμαι σε καλό δρόμο.

Το αναγνωστικό κοινό σας έχει συνηθίσει να ενσαρκώνετε τον ρόλο της «μοιραίας γυναίκας». Αυτό είναι κάτι που βγαίνει αβίαστα από μέσα σας;
Μου το έχουν πει, για να είμαι ειλικρινής, κατά καιρούς, αλλά είναι κάτι για το οποίο δεν προσπαθώ. Θεωρώ ότι αντανακλάται η ψυχή του ανθρώπου. Όταν δεν προσπαθείς για κάτι και απλώς πορεύεσαι και κάνεις τη δουλειά σου σωστά χωρίς να επιδεικνύεσαι, αυτό το εισπράττει ο κόσμος.

Στο έργο αναφέρεται μια πόρνη στο από πάνω διαμέρισμα και οι ενέργειες εκείνης αφυπνίζουν την Ερατώ. Πώς εισέπραξε ο κόσμος την ιδέα μιας πόρνης να γίνεται αντικείμενο θαυμασμού από μια νοικοκυρά;
Πολύ θετικά και τα σχόλια που λαμβάνω εγώ είναι πολύ θετικά. Τώρα, όσον αφορά στην αντίληψη που κυριαρχεί για τις πόρνες, είναι γεγονός ότι ζούμε σε μια πολύ υποκριτική κοινωνία.

Ως Κατερίνα, πώς αντιλαμβάνεστε τον ρόλο της πόρνης;
Οι πόρνες, κατά τη γνώμη μου, είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος της κοινωνικής αλυσίδας. Εμάς, τις υπόλοιπες γυναίκες, μας προφυλάσσουν από πολλές κακοτοπιές.

Ως Ερατώ, συμπάσχετε και ζηλεύετε την πόρνη στο πάνω διαμέρισμα…
Την Ερατώ την αφυπνίζει η πόρνη από πάνω, τη διδάσκει κι αυτό το βλέπουμε πολύ καθαρά. Η Ερατώ δεν μιλάει ούτε μια στιγμή άσχημα για αυτή τη γυναίκα. Τη ζηλεύει γιατί αυτή δεν έχει απολαύσει τη χαρά που μας δίνει η ερωτική επαφή και ακούει την άλλη από πάνω, η οποία το έχει «σχοινί γαϊτάνι», να πηγαίνει με διαφορετικούς άντρες συνέχεια και έτσι λέει χαρακτηριστικά «πιο πολύ τη νοιάζονται αυτοί οι πελάτες της παρά εμένα ο σύζυγός μου».

Με την

Keywords
Τυχαία Θέματα